Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Mii de cehi au protestat la Praga împotriva modului în care guvernul gestionează preţurile în creştere la energie

echo24.cz
praga

Mii de cehi au protestat miercuri la Praga împotriva modului în care guvernul gestionează preţurile în creştere la energie care i-au lovit la buzunare într-un moment în care iarna se apropie, relatează Reuters.

Demonstraţia organizată într-o zi de sărbătoare naţională de un număr de partide de extremă dreapta sau de formaţiuni periferice, precum Partidul Comunist, a urmat după un protest similar în luna septembrie, care a atras zeci de mii de persoane, potrivit Agerpres.

Grupul organizator "Republica Cehă pe primul loc!" se opune UE şi NATO şi cere ca naţiunea central-europeană de 10,7 milioane de locuitori să fie neutră din punct de vedere militar. Republica Cehă este membră atât a NATO, cât şi a UE.

Protestatarii au afişat bannere cu mesajul "Puneţi capăt comediei!" şi mulţi au agitat drapele ale Cehiei.

"Naţiunea cehă s-a ridicat şi îşi ia ţara înapoi", a spus mulţimii unul dintre organizatori în discursul său către mulţime.

"Un guvern are două datorii: să ne asigure securitatea şi prosperitatea economică. Acest guvern nu îndeplineşte niciuna dintre ele", a spus el.

Preţurile mari la energie, alimentate de războiul din Ucraina, au pus presiune pe guvernele din întreaga Europă pentru a reduce povara preţurilor în creştere la energie asupra consumatorilor şi afacerilor.

Actualul guvern de centru-dreapta al premierului Petr Fiala a adoptat în această lună o serie de măsuri, între care ajutoare financiare pentru companii şi plafonarea preţului la electricitate pentru gospodării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.