Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Mii de poliţişti în uniforme s-au aliniat pe străzile din oraşul belgian Borgworm pentru funeraliile colegului lor ucis într-un atac cu cuţitul

schengenvisainfo.com
belgia

Mii de poliţişti în uniforme s-au aliniat vineri pe străzile din oraşul belgian Borgworm pentru funeraliile unui coleg de-al lor în vârstă de 29 de ani, ucis într-un atac cu cuţitul în apropierea Gării de Nord din Bruxelles în 10 noiembrie, transmite Reuters.

Thomas Monjoie a fost înjunghiat în atacul cu cuţit comis în cartierul Schaerbeek din Bruxelles în jurul orei locale 19:15 a zilei de 10 noiembrie. Colegul său de patrulă a fost rănit şi a fost spitalizat.

O altă patrulă de poliţie a intervenit după atac şi a făcut uz de armă pentru a imobiliza suspectul, care a fost spitalizat cu răni la abdomen şi gambe, potrivit Agerpres.

Un bărbat belgian, Yassine Mahi (32 de ani), a fost arestat şi pus sub acuzare pentru crimă, dar şi pentru tentativa de crimă împotriva celui de-al doilea ofiţer de poliţie.

Suspectul, care figura în banca de date comune coordonată de OCAM (Organul de coordonare pentru analizarea ameninţărilor), în categoria ''extremişti potenţial violenţi'', se deplasase în jurul prânzului la comisariatul de poliţie dintr-un alt cartier bruxellez, Evere, unde proferase ameninţări contra forţelor de ordine.

Trei ofiţeri de poliţie l-au condus la o clinică de psihiatrie din apropiere, dar Mahi a fugit din sala de aşteptare înainte de a fi tratat, potrivit unei declaraţii a reprezentanţilor clinicii medicale.

Începând din 2016, anul atentatelor jihadiste de la Bruxelles soldate cu 32 de morţi (22 martie), în Belgia au fost comise mai multe agresiuni împotriva poliţiştilor sau militarilor.

Cel mai recent atac considerat ''terorist'' a avut loc la Liege, în estul ţării, pe 29 mai 2018, când Benjamin Herman, infractor radicalizat, în vârstă de 31 de ani, a ucis cu focuri de armă doi poliţişti şi un student, strigând de mai multe ori 'Allahu Akbar'. Ulterior, el a fost împuşcat de forţele de ordine.

În 25 august 2017, un bărbat în vârstă de 30 de ani, de origine somaleză, care a rostit cuvintele 'Allahu Akbar', a agresat cu cuţitul mai mulţi soldaţi, rănind uşor pe unul dintre aceştia. Autorul a fost de asemenea împuşcat de forţele de ordine.

Cu un an înainte, pe 6 august 2016, un algerian care trăia în Belgia a atacat cu o macetă doi poliţişti la Charleroi (sudul Belgiei), strigând 'Allahu Akbar'. Unul dintre poliţişti a suferit răni la nivelul feţei. Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat a doua zi acest atac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.