Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Numărul persoanelor care au murit în urma inundaţiilor din Brazilia a ajuns la 44

cunoastelumea.ro
Statuie Cristos Rio de Janeiro

Numărul persoanelor care au murit în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Petropolis, un oraş de lângă Rio de Janeiro, a ajuns la 44, a anunţat miercuri presa braziliană, citând un bilanţ al Agenţiei pentru Protecţie Civilă din această ţară, informează DPA.

Primarul local, Rubens Bomtempo, a avertizat că bilanţul real al victimelor ar putea fi însă mult mai mare, a anunţat agenţia de presă Agencia Brasil. Deocamdată nu este cunoscut numărul persoanelor declarate dispărute.

Cel puţin 80 de case au fost lovite de o alunecare de noroi şi peste 300 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele din acest oraş brazilian, situat în statul Rio de Janeiro, la nord de metropola cu acelaşi nume.

Marţi, în această regiune a fost înregistrată în doar şase ore o cantitate de precipitaţii mai mare decât cantitatea totală prognozată pentru toată luna februarie, a anunţat postul de televiziune cu specific meteorologic Climatempo.

Dimensiunea acestei tragedii a devenit vizibilă încă din zorii zilei de miercuri. Site-ul de ştiri G1, care a descris Petropolis ca "un oraş acoperit de nămol", a raportat că mai multe automobile au fost luate de apă şi că mai multe drumuri au fost blocate, potrivit Agerpres.ro.

Zeci de pompieri şi alţi membri ai unor echipaje de intervenţie au fost trimişi la faţa locului, în timp ce mai mulţi rezidenţi s-au alăturat operaţiunilor de salvare.

Guvernatorul Claudio Castro a anunţat pe Twitter că mai multe dispozitive de mare tonaj au fost trimise spre acest oraş.

Rio de Janeiro şi zonele sale limitrofe sunt adeseori lovite de precipitaţii abundente în lunile ianuarie, februarie şi martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.