Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| 'O greşeală din partea mea': Charles Leclerc şi-a asumat responsabilitatea după ce a pierdut controlul maşinii la MP al Franţei de Formula 1

formula1.com
formula 1 ferrari

"O greşeală din partea mea": Charles Leclerc şi-a asumat responsabilitatea după ce a pierdut controlul maşinii sale Ferrari când era pe primul loc în Marele Premiu al Franţei de Formula 1, el adăugând că "plăteşte scump", cursa fiind câştigată de rivalul său în campionat Max Verstappen, scrie AFP.

"Este doar o greşeală din partea mea. Este foarte frustrant", le-a explicat pilotul monegasc după ce a fost nevoit să abandoneze în urma unui accident în turul 18 al cursei de pe circuitul Paul Ricard din Castellet. Plecat din pole position, Leclerc rămâne pe locul 2 în campionat, însă este acum la 63 de puncte de olandezul de la Red Bull.

"Am sentimentul că sunt la cel mai înalt nivel de la începutul carierei mele, însă asta nu foloseşte la nimic dacă fac astfel de greşeli", a continuat el cu amărăciune, potrivit Agerpres.ro.

"Voi continua să cred în victorie, vom face socoteala la sfârşit, însă dacă la sfârşitul campionatului îmi lipsesc vreo treizeci de puncte, voi şti că este din vina mea", a spus el.

La cald, monegascul a părut să acuze maşina sa, însă a recunoscut apoi că a comis o greşeală de pilotaj.

În acest an, Leclerc a comis o greşeală de pilotaj şi la Imola, unde a pierdut puncte preţioase, însă a fost şi victima problemelor cu motorul pe care le-a avut monopostul său (Barcelona, Bakou), dar şi a strategiei Scuderiei (Monaco, Silverstone).

"Trebuie să revin dacă vreau să fiu campion mondial", a continuat pilotul în vârstă de 24 de ani.

Pe canicula din sud-estul Franţei, "a fost foarte greu să găsesc un echilibru potrivit pentru maşină cu această căldură, e foarte complicat să rămâi constant", a explicat el.

Pe o pistă unde temperatura a ajuns la 55°C, Leclerc "a avut controlul, dar nu suficient. Altfel n-aş fi intrat cu maşina în zid".

"Plătesc un preţ scump pentru că am făcut o greşeală în timpul cursei. Am încercat să-mi repornesc maşina, dar nu a funcţionat, deşi nu părea prea deteriorată" a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.