Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| O tornadă a provocat pagube semnificative în centrul Texasului

globeecho.com
tornada

Un orăşel din centrul Texasului urmează să evalueze miercuri dezastrul produs de o tornadă care a dus la rănirea a 23 de persoane şi a provocat pagube semnificative clădirilor, a dezrădăcinat copaci şi a doborât linii de electricitate, informează Reuters.

Tornada s-a format în comitatul Williamson marţi, la ora locală 17:30 după care s-a deplasat spre comitatul Bell lăsând în urma sa distrugeri pe o distanţă de 11 kilometri, a afirmat marţi judecătorul comitatului Bell, David Blackburn, în cadrul unei conferinţe de presă.

''O grămadă de moloz în urma tornadei, nu a mai rămas mare lucru'', a spus el. ''Copaci mari dezrădăcinaţi, răsturnaţi, cu ramurile smulse. Clădiri reduse la moloz. Fire de înaltă tensiune împrăştiate peste tot. Este destul de multă devastare'', potrivit Agerpres.ro.

Circa 23 de oameni au fost răniţi, iar 12 au fost duşi la spital, a spus Blackburn, adăugând că autorităţile au verificat toţi rezidenţii.

Cea mai mare parte a pagubelor s-a produs la periferia localităţii Salado, un oraş din comitatul Bell cu o populaţie de 2.300 de persoane, situat la o distanţă de circa 80 de kilometri nord de Austin. În imaginile şi înregistrările video distribuite pe reţelele de socializare şi în presa locală apar locuinţe grav avariate, precum şi resturi împrăştiate prin curţi şi pe şosele.

Sistemul atmosferic care a produs tornada a adus cu sine furtuni, vânturi puternice şi grindină în regiunea Midwest şi în sudul Statelor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.