Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| O vidră cu pui a fost filmată pe un râu din Parcul Național Domogled - Valea Cernei

animale.club
vidra

O vidră cu pui a fost filmată pe un râu din Parcul Național Domogled - Valea Cernei de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului.

Reprezentanții Romsilva au postat miercuri pe pagina de Facebook o filmare cu o vidră și doi pui „foarte simpatici”. Imaginile au fost surprinse pe un râu din Parcul Național Domogled - Valea Cernei.

Vidra este un mamifer semiacvatic, care are corpul adaptat acestui mediu de viață: are picioare scurte și membrană interdigitală, coada lungă și musculoasă folosind-o la înaintat și schimbarea direcției. Are capul mic și urechile adaptate vieții acvatice, fiind mici și acoperite cu pliuri când se află sub apă. Are o blană închisă la culoare, densă și lucioasă, care îi oferă protecție inclusiv sub apă, relatează Mediafax.ro.

În general, masculul cântărește până la 8 kilograme, iar femela are o greutate mai mică, de circa 5 kilograme, lungimea corpului putând ajunge la 1 metru. Se hrănește în special cu pește, dar consumă și crustacee, amfibieni și nevertebrate acvatice”, au informat reprezentanții Romsilva.

Parcul Național Domogled – Valea Cernei adăpostește peste 9.700 de hectare de păduri incluse în patrimoniul mondial natural al UNESCO și se află în județele Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.