Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Oraşele australiene devastate de inundaţii mortale se pregătesc de noi intemperii

b1.ro
inundații

Oraşele australiene devastate săptămâna trecută de inundaţii mortale se pregăteau duminică pentru a face faţă unei noi serii de intemperii, scrie AFP.

Biroul meteorologic australian a făcut apel la vigilenţă din cauza furtunilor violente şi a inundaţiilor semnificative aşteptate în statul Queensland (nord-est), unde unsprezece persoane au decedat săptămâna trecută în intemperii.

O creştere a nivelului apelor este aşteptată la Brisbane, oraş în care trăiesc 2,6 milioane de persoane.

Ploi puternice, însoţite de grindină de mari dimensiuni şi vânturi violente sunt preconizate să se abată asupra statului New South Wales, precum şi asupra oraşului Lismore, care a înregistrat săptămâna trecută inundaţii record, ce au determinat echipele de intervenţie să evacueze locuitorii rămaşi blocaţi pe acoperişurile locuinţelor, potrivit Agerpres.ro.

Bilanţul victimelor inundaţiilor din acest stat se ridică la cinci, după descoperirea sâmbătă a trupului neînsufleţit al unui bărbat.

Locuitorii anumitor regiuni devastate de intemperii au denunţat pe reţelele de socializare lipsa resurselor umane care să ajute la repararea pagubelor.

La Lismore, Tom Wolff, care conduce o organizaţie caritabilă locală, a explicat că şi-a petrecut ziua de sâmbătă colectând donaţii de insulină, care au fost apoi livrate cu ajutorul unui elicopter închiriat de persoane particulare unor diabetici care locuiesc în oraşul vecin Woodburn.

Ministrul Apărării, Peter Dutton, a apărat duminică activitatea ministerului său, spunând să este ''absolut satisfăcut de răspunsul oferit''.

''Am venit în forţă şi vom spori efectivele într-o manieră spectaculoasă'', a declarat el promiţând mobilizarea a 5.000 de soldaţi la faţa locului în zilele următoare.

Australia a fost afectată sever în ultimii ani de schimbările climatice: seceta, incendiile de vegetaţie devastatoare şi inundaţiile sunt din ce în ce mai frecvente şi mai intense.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.