Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Peste 77 de persoane au murit în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren

News.ro
inundatii

Bilanţul în urma ploilor abundente care au afectat în ultimele trei zile statul Nepal unde au declanşat alunecări de teren şi viituri a crescut la 77 morţi, miercuri, după ce salvatorii au recuperat alte 34 de cadavre, au anunţat autorităţile, informează Reuters.

Douăzeci şi patru de decese au fost raportate în districtul Panchthar din estul Nepalului, la graniţa cu India, 13 în districtul vecin Ilam şi 12 în Doti, în vest ţării, a declarat un reprezentant al Ministerului de Interne, Dil Kumar Tamang. Alte persoane şi-au pierdut viaţa în mai multe regiuni din vestul Nepalului.

Potrivit ministerului, 22 de persoane au fost rănite, iar alte 26 sunt date dispărute.

Autorităţile au declarat că guvernul va acorda 1.700 de dolari americani familiilor fiecărei persoane decedate şi tratament gratuit pentru persoanele rănite, potrivit Agerpres.ro.

La aproximativ 350 de kilometri vest de capitala Kathmandu, ploile abundente persistente zădărnicesc eforturile de a ajunge la Seti, un sat din vestul Nepalului unde 60 de persoane au rămas izolate de două zile în urma inundaţiilor.

''Salvatorii nu au putut ajunge ieri în sat din cauza intemperiilor şi a ploilor care au căzut neîncetat. Eforturile de salvare continuă astăzi''', a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Basanta Kunwar, pentru Reuters.

Posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe culturi de orez aflate sub ape şi cu poduri şi case luate de apele învolburate ale râurilor care au afectat mai multe drumuri şi pista unui aeroport din oraşul Biratnagar.

Viiturile şi alunecările de teren sunt frecvente în Nepal în timpul sezonului musonic, de la mijlocul lunii iunie până în septembrie.

Potrivit meteorologilor, astfel de ploi însemnate cantitativ sunt neobişnuite în Nepal toamna, un sezon popular pentru drumeţii.

Autorităţile au avertizat că ploile vor continua în următoarele zile. Există ''risc de precipitaţii abundente pe alocuri şi de ninsori uşoare până la moderate" în zonele muntoase din est, a indicat Departamentul de Hidrologie şi Meteorologie într-o prognoză valabilă pentru următoarele două zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.