Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Procurorul general Merrick Garland: 'Am aprobat personal percheziția locuinței lui Trump. Aplicarea legii se face în mod egal, fără temeri sau favoruri'

apnews.com
Merrick Garland

Procurorul general Merrick Garland a declarat joi că "a aprobat personal decizia de a solicita un mandat de percheziție" pentru complexul Mar-a-Lago al fostului președinte Donald Trump și că Departamentul de Justiție a depus o moțiune în cursul zilei pentru a face public mandatul.

Vorbind despre decizia sa în timpul unei conferințe de presă de joi, Garland a declarat că departamentul "nu ia astfel de acțiuni cu ușurință" și urmărește mai întâi mijloace "mai puțin intruzive" pentru a recupera materiale. Garland a precizat că a fost "decizia" lui Trump să dezvăluie percheziția FBI de luni pe proprietatea sa și că toți americanii au dreptul la prezumția de nevinovăție, nbcnews.com.

Citește și: Breaking| Un bărbat înarmat a atacat un sediu FBI la 3 zile după perchezițiile de la reședința lui Donald Trump

Garland a spus că a cerut, de asemenea, desigilarea chitanței de proprietate care i-a fost înmânată lui Trump după percheziție.

Trump a primit în această primăvară o citație din partea unui mare juriu federal pentru documente sensibile despre care guvernul crede că le-a păstrat după plecarea sa de la Casa Albă, a confirmat pentru NBC News o sursă familiarizată cu această chestiune.

Citește și: Directorul FBI a fost amenințat cu moartea după percheziția la casa lui Trump: 'Sunt întotdeauna îngrijorat!'

"Aderarea fidelă la statul de drept este principiul fundamental al Departamentului de Justiție și al democrației noastre. Respectarea statului de drept înseamnă aplicarea legii în mod egal, fără temeri sau favoruri", a declarat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.