Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Reţeaua teroristă Al-Qaida ar putea încerca să se replieze în Afganistan, avertizează şeful Pentagonului

psnews.ro
Al-Qaida

Reţeaua teroristă Al-Qaida ar putea încerca să se replieze în Afganistan, în contextul retragerii trupelor occidentale, afirmă secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, citat de agenţia Associated Press.

"Întreaga comunitate urmăreşte să vadă ce se va întâmpla, dacă Al-Qaida are sau nu abilitatea de a se replia în Afganistan", a declarat Lloyd Austin.

Citește și: Răsturnare de situație: Talibanii vor permite plecarea din Afganistan a 200 de civili americani şi cetăţeni de alte naţionalităţi

"Caracterul reţelei Al-QAida şi al grupului Stat Islamic este de a încerca permanent să găsească spaţiu pentru a creşte şi a se relansa, fie că este vorba de Afganistan, fie că este vorba de Somalia sau de orice altă zonă neguvernată. Cred că este caracterul acestor organizaţii teroriste", a explicat şeful Pentagonului.

Mişcarea talibanilor a preluat puterea în Afganistan în contextul retragerii trupelor occidentale. Preşedintele SUA, Joseph Biden, şi-a atras critici dure la nivel intern şi pe plan internaţional din cauza retragerii efectivelor militare din Afganistan. Trupele americane au părăsit Afganistanul pe 31 august, în coordonare cu cele ale statelor aliate, inclusiv din cadrul NATO, informează Mediafax.ro.

Citește și: Directorul general al Frontex: 'UE se pregăteşte pentru un aflux de solicitanţi de azil afgani'

Statele Unite au intervenit militar în Afganistan după atentatele din 11 septembrie 2001, atribuite reţelei teroriste Al-Qaida. Joseph Biden a justificat retragerea militară din Afganistan prin faptul că reţeaua teroristă Al-Qaida a fost destructurată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.