Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Reuniune publică inedită: Regele Spaniei şi tatăl său, unul lângă altul la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Agerpres - Reuters
Juan Carlos I

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi tatăl său, Juan Carlos I, împreună cu soţiile lor, s-au aşezat unul lângă altul luni la Westminster Abbey, o reuniune publică inedită de la exilul, în 2020, al fostului monarh în Emiratele Arabe Unite, pe fondul unor anchete privind averea sa, informează AFP.

Aşezaţi în zona rezervată familiilor regale, în apropierea sicriului regretatei reginei, Felipe al VI-lea a purtat uniforma sa militară de gală, iar Juan Carlos I, un costum negru, cămaşă albă şi cravată neagră, în timp ce soţiile lor au fost îmbrăcate în întregime în negru, potrivit Agerpres.

Cei doi au fost ultima dată văzuţi împreună în ianuarie 2020, la funeraliile unei surori a lui Juan Carlos I şi mătuşă a regelui.

Fostul şef de stat a plecat în exil voluntar în Emiratele Arabe Unite câteva luni mai târziu, pe fondul unor suspiciuni de corupţie legate de originea opacă a averii sale. Fiul său s-a distanţat apoi de el.

Cele două cupluri au sosit separat luni la Westminster Abbey, aşa cum au făcut-o cu o zi înainte la recepţia oferită de noul rege Charles al III-lea. În vârstă de 84 de ani, Juan Carlos I, care a suferit în ultimii ani intervenţii chirurgicale la genunchi şi şold, s-a deplasat cu dificultate în ambele ocazii.

Juan Carlos I, care a abdicat în 2014 în favoarea fiului său, a fost invitat de guvernul britanic. Executivul spaniol a insistat că reprezentantul Spaniei la funeralii este Felipe al VI-lea.

"Şeful statului (spaniol) este în mod clar regele Felipe al VI-lea" în timp ce fostul monarh "se află la Londra pentru a răspunde unei invitaţii în nume personal", a declarat presei ministrul spaniol de externe, Jose Manuel Albares.

Juan Carlos I şi regina Elisabeta a II-a erau veri îndepărtaţi - regina Victoria a fost stră-străbunica amândurora - iar Felipe al VI-lea o numea pe regină "mătuşa Lilibeth".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.