Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Săptămâna Modei de la Paris: Dior a transformat podiumul într-o uriaşă ruletă în tonuri de galben verde şi roz

agerpres.ro
saptamana modei

Săptămâna Modei de la Paris şi-a recuperat marţi defilările, cu casa Dior în frunte, care a transformat cu această ocazie podiumul într-o uriaşă ruletă pentru a prezenta tendinţele sale pentru vara viitoare, mizând pe culori aprinse şi liniile minimaliste ale anilor 1960, relatează EFE.

Pentru o clipă a părut că pauza de un an şi jumătate a defilărilor de modă cu prezenţa fizică nici nu a existat: cozile de invitaţi se lungeau tot mai mult în Grădinile Tuileries pentru a vedea modelele în carne şi oase în cadrul unei instalaţii pregătite pentru a primi o sută de persoane.

În interior spectacolul a început de mâna directoarei de creaţie a casei, Maria Grazia Chiuri, care a mizat pe epoca de splendoarea a anilor ' 60.

În acei ani casa Dior, în frunte cu designerul de atunci, Marc Bohan, aducea un suflu inovator şi renunţa la creaţiile voluminoase ale anilor '50 prin croieli drepte, fuste mini, imprimeuri geometrice şi jachete scurte, pe care Chiuri le-a recuperat adăugându-le un aer sportiv.

Marc Bohan şi-a intitulat atunci stilul "slim look" pe care critica de specialitate l-a lăudat şi care avea să schimbe complet lumea modei.

Colecţia Dior nu schimbă tendinţele şi nici industria modei în general, însă aduce un aer proaspăt şi o privire ludică spre viitor recuperând mini-jupa, ca element cheie al perioadei post-pandemice.

Nuanţele de galben lămâie, verde crud, roşu aprins şi fucsia au predominat în colecţia pe care Maria Grazia Chiuri a propus-o ca pe o regândire a regulilor de joc, potrivit Agerpres.ro.

Podiumul, conceput ca o imensă ruletă, cu căsuţe de toate culorile în care modelele rămâneau statice până în momentul în care începeau să defileze, este o creaţie a artistei Anna Paparatti iar spectatorii au avut astfel timp suficient pentru a urmări toate detaliile vestimentare.

S-au evidenţiat rochiile scurte cu guler rulat, formele geometrice, animal print-urile, sau pantalonii scurţi purtaţi cu sacouri stil bolero cu umerii bine definiţi.

Culorile au permis reinventarea unor modele pe care Dior a părut că le scoate din cufărul bunicii: jacheta-pantalon neagră clasică a fost modernizată în tonuri electrice vii, în timp ce pantalonii bermude au avut un stil elegant fiind purtaţi cu sacouri scurte până în talie.

Evitând tendinţa generala a ţesăturilor naturale, ecologice şi reciclabile, Dior a recuperat nailonul şi neoprenul şi materialele strălucitoare.

În picioare, modelele au purtat balerini sau sandale romane cu bretele subţiri, modernizate în culori fluorescente, sau cizme cu talpă joasă şi cu vârful pătrat.

Ultimii ani au fost pentru casa Dior o epocă de transformare şi de tranziţie la o modă mai comercială, dar mai feministă şi revendicativă în mesajele sale care a aliniat creaţiile lui Chiuri unei filosofii mai simple de viaţă.

Prezentarea colecţiilor primăvară-vară 2022 continuă marţi seara cu defilarea casei Saint Laurent - prima mare casă de modă, care a părăsit calendarul oficial în timpul crizei COVID-19, în semn de protest împotriva freneziei săptămânilor modei, şi care revine astfel de podium.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.