Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Şeful diplomaţiei americane promite Kievului că 'nu vor exista discuţii despre Ucraina fără Ucraina'

PBS
Antony Blinken

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a promis vineri Kievului că "nu vor exista discuţii despre Ucraina fără Ucraina", înaintea unei săptămâni de negocieri, în special americano-ruse, despre criza din jurul acestei ţări, informează AFP.

Într-o discuţie la telefon cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba, secretarul de stat al SUA a evocat "reacţiile potenţiale ale SUA şi aliaţilor lor" în faţa concentrării de trupe ruseşti la frontiera cu Ucraina, conform unui comunicat al Departamentului de Stat.

Cei doi oficiali au vorbit de asemenea despre dialogul care va începe luni, printr-o întâlnire bilaterală SUA-Rusia la Geneva, înaintea unei reuniuni de miercuri între NATO şi Rusia la Bruxelles, urmată joi de o întâlnire la Viena a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), din care face parte şi Ucraina.

Blinken "a reafirmat sprijinul de neclintit al SUA faţă de independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în faţa agresiunii în desfăşurare din partea Rusiei", conform Departamentului de Stat al SUA.

Occidentul şi Ucraina acuză de mai multe săptămâni Rusia că trimite zeci de mii de soldaţi la frontiera cu Ucraina în vederea unei potenţiale invazii şi l-au ameninţat clar pe preşedintele rus Vladimir Putin cu sancţiuni "masive" şi fără precedent dacă va ataca din nou statul vecin, potrivit Agerpres.ro.

Moscova cere la rândul său un acord care să cuprindă garanţii obligatorii din punct de vedere juridic că NATO nu se va mai extinde şi va renunţa la orice activitate militară în Europa de Est şi Ucraina.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.