Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Şoferii de camion din Spania protestează împotriva normelor din transporturi şi creşterii costului vieţii

bierensgroup.com
Spania steag

Camionagiii care au blocat Spania mai devreme în acest an au lansat luni o nouă grevă, mărşăluind prin capitala Madrid pentru a cere schimbarea normelor de transport şi pentru a protesta împotriva costului vieţii, relatează Reuters.

Protestul, desfăşurat la apelul grupului neoficial Platforma pentru apărarea transporturilor, a avut loc la o zi după un amplu miting împotriva politicii de sănătate publică a regiunii Madrid şi la 11 zile după ce principalele sindicate spaniole au organizat o manifestaţie generală de protest împotriva creşterii costului vieţii, aminteşte Reuters.

Sute de protestatari purtând veste fosforescente au defilat prin centrul Madridului, de la gara Atocha către parlament, arborând pancarte cu sloganuri precum "Nu vrem subvenţii, vrem soluţii", potrivit Agerpres.

Greva de o lună a camionagiilor din martie şi aprilie a blocat lanţurile de aprovizionare din Spania, determinând crize de alimente şi un puseu de inflaţie, afectând totodată creşterea economică trimestrială, potrivit Agerpres.

Platforma pentru apărarea transportului a făcut apel la o nouă grevă pe perioadă nedeterminată luni, cu scopul de a obţine modificarea regulilor privind transportul rutier de mărfuri astfel încât să fie susţinute marjele de profit şi costurile să fie menţinute la un nivel scăzut.

Media locale au indicat că traficul se desfăşura normal luni în centre cruciale pentru lanţurile de aprovizionare ca Barcelona, Madrid şi Sevilla.

În primăvară, camionagiii spanioli au obţinut în cele din urmă un pachet de asistenţă ce a inclus subvenţii pentru combustibil şi un bonus de 1.200 de euro, dar, afirmă ei, acele subvenţii nu mai acoperă în prezent creşterile de preţuri.

"Mulţi din sectorul transporturilor ajung la faliment pentru că nu-şi pot acoperi cheltuielile", a spus Nuria Hernan, soţia unui camionagiu. "Nu merită să mergi la muncă", a adăugat aceasta, potrivit Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.