Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Studenţii francezi blochează universitățile în semn de protest faţă de rezultatele alegerilor

abcnews.com
franta paris protest

Studenţii au ocupat clădirile Universităţii Sorbona şi Institutului de Studii Politice "Sciences Po" joi la Paris în semn de protest faţă de rezultatele din primul tur al alegerilor prezidenţiale franceze, informează DPA.

Preşedintele în exerciţiu Emmanuel Macron şi naţionalista de extremă dreaptă Marine Le Pen au câştigat cele mai multe voturi în primul tur duminică şi se vor confrunta în turul doi ce va avea loc la 24 aprilie.

Cele două campusuri universitare au fost închise din motive de securitate, a declarat un purtător de cuvânt al universităţii pentru DPA, cursurile fiind fie amânate sau ţinute online, potrivit Agerpres.ro.

Studenţii au ocupat părţi ale universităţii de miercuri după-amiază. Potrivit unui mesaj al studenţilor care a circulat online, ei refuză să se resemneze în faţa unui al doilea duel între "neoliberalul şi autoritarul Macron şi fascista dovedită Le Pen".

Tinerii în special par să fi fost dezamăgiţi de rezultatele alegerilor. Mulţi l-au susţinut pe Jean-Luc Melenchon, un membru veteran al extremei stângi, plasat în urma lui Le Pen.

Mulţi alegători se consideră acum nevoiţi că trebuie să voteze pentru Macron pentru a o împiedica pe Le Pen să ajungă la putere. Cu toate acestea, prezenţa la vot la runda finală este prezisă scăzută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.