Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Taifunul Talas a lovit centrul Japoniei: Două persoane au murit și zeci de mii de gospodării au rămas fără energie electrică

scitechdaily.com
Taifunul Chanthu uragan

Taifunul a lovit sâmbătă centrul Japoniei cu ploi torențiale și vânt violent, provocând moartea a două persoane și lăsând zeci de mii de gospodării fără energie electrică.

Orașul Shizuoka, situat la sud-vest de capitala Tokyo, a fost afectat în mod deosebit, înregistrând un record de 417 mm de precipitații, scrie agenția de presă Kyodo.

Taifunul Talas a înregistrat rafale de vânt de aproximativ 90 km/h, informează Mediafax.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost ucis într-o alunecare de teren, iar un bărbat de 29 de ani a fost găsit mort după ce mașina sa a plonjat într-un rezervor, potrivit Kyodo.

De asemenea, a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru aproximativ 120.000 de gospodării, după ce o alunecare de teren a doborât doi piloni de electricitate.

"Ne așteptăm ca restabilirea energiei electrice să dureze ceva timp din cauza alunecărilor de teren, printre alți factori", a precizat furnizorul.

Deși sâmbătă dimineață taifunul a fost retrogradat la ciclon extratropical, se anunță încă ploi torențiale în Shizuoka. Oamenii sunt îndemnați la prudență din cauza riscului de alunecări de teren și inundații.

Orașul Yokohama, situat la aproximativ 30 km sud de Tokyo, a emis, de asemenea, un aviz de evacuare sâmbătă în jurul prânzului pentru aproximativ 3.000 de locuitori.

Taifunul Nanmadol, una dintre cele mai mari furtuni care a lovit Japonia în ultimii ani, a ucis cel puțin două persoane și a adus luni vânt feroce și precipitații record în vestul țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.