Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Tânărul aventurier Guirec Soudée a finalizat traversarea Oceanului Atlantic într-o ambarcaţiune cu vâsle

actu.fr
Guirec Soudée

Tânărul aventurier Guirec Soudée, care a devenit cunoscut, în urmă cu câţiva ani, după ce a făcut turul lumii într-o ambarcaţiune cu pânze, însoţit de găina sa, Monique, a trecut joi, în largul Ouessant, linia de sosire a unei traversări a Oceanului Atlantic într-o ambarcaţiune cu vâsle, informează AFP.

Navigatorul de 28 de ani a finalizat aventura în jurul orei 09:00 GMT, după 107 zile de la plecarea, pe 15 iunie, din oraşul Chatham, Cape Cod (Massachusetts, nord-estul Statelor Unite). Este aşteptat vineri, la ora 12:00 GMT, în portul de lângă castelul din Brest.

Navigatorul a dorit să refacă traseul traversării realizate în urmă cu 41 de ani de Gérard d'Aboville, care a ajuns vâslind la Brest din peninsula Cape Cod, realizând traversarea în 72 de zile.

Chiar dacă tânărul Guirec este departe de timpii realizaţi de Gérard d'Aboville, a punctat cu toate acestea o adevărată realizare: a parcurs peste 5.000 de kilometri prin forţa braţelor, în lipsa informaţiilor meteorologice, a mijloacelor de comunicare şi raţionalizând energia aproape pe tot drumul'', a subliniat echipa acestuia într-un comunicat.

Pe 2 iulie, asupra aventurierului s-a abătut o furtună violentă cu rafale de vânt care au atins o viteză de 60 de noduri marine şi valuri cu înălţimea de şapte metri. Ambarcaţiunea cu o lungime de opt metri s-a răsturnat, iar apa a intrat printr-un hublou inundând cabina, pe care a fost nevoit să nu o mai folosească. Cele două telefoane prin satelit au încetat de asemenea să mai funcţioneze, ceea ce l-a lipsit de mijloacele de comunicare cu echipa sa, în afara unui sistem VHF şi a unui GPS portabil. Cu toate acestea, nu a fost declanşată baliza de semnalizare.

''Am avut noroc că am primit un scurt mesaj şi coordonatele atunci când a trecut prin apropierea unui vapor'', a povestit pentru AFP Alice Claeyssens, membră a echipei, potrivit Agerpres.ro.

Guirec Soudée a devenit cunoscut după ce a făcut înconjurul lumii timp de cinci ani (2014-2018) într-o ambarcaţiune cu pânze, însoţit de găina sa, Monique. Găina a cucerit rapid reţelele de socializare, tânărul aventurier publicând fotografii cu aceasta pe o placă de surf, pe o vâslă, la plajă sau pe gheaţa banchizei arctice unde a petrecut o iarnă având drept hrană doar 36 de kilograme de orez şi ouă de la Monique.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.