Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Trei incendii de vegetaţie, declanşate pe fondul caniculei, au mistuit 1.600 de hectare din estul Spaniei

ITV
incendiu de vegetatie

Trei incendii de vegetaţie au mistuit, începând de miercuri, 1.600 de hectare acoperite cu pini şi tufişuri din estul Spaniei în timp ce un val de caniculă a făcut ca temperaturile să se apropie de valori maxime record, au anunţat joi pompierii, informează Reuters.

Sute de pompieri, ajutaţi de 120 de autospeciale şi 19 aeronave pentru stingerea incendiilor, au fost desfăşuraţi în lupta cu flăcările din apropierea localităţilor Baldomar, Corbera d'Ebre şi Castellar Ribera, a indicat departamentul regional de pompieri din Catalonia.

Majoritatea eforturilor au vizat Baldomar, unde flăcările ameninţau 20.000 de hectare de pădure şi terenuri agricole. Unele gospodării izolate au fost evacuate, precum şi un centru pentru copii cu 54 de minori.

Nu au fost raportate decese sau răniţi, potrivit Agerpres.ro.

Zone extinse din ţară se confruntă cu un risc ridicat sau extrem de incendii de vegetaţie, a declarat agenţia naţională de meteorologie Aemet.

Până pe 5 iunie, suprafaţa distrusă de flăcări a fost în Spania cu 34% mai mică în raport cu aceeaşi perioadă din 2021 şi cea mai mică raportată după 2018. Totuşi, începând de săptămâna trecută, vremea caniculară, vânturile puternice şi furtunile însoţite de fulgere, au declanşat incendii de vegetaţie în mai multe zone ale ţării.

Valul de căldură s-a abătut asupra Spaniei de la sfârşitul săptămânii trecute, fiind cel mai timpuriu fenomen de acest tip înregistrat după anul 1981, cu temperaturi maxime care au depăşit 40 de grade Celsius în numeroase regiuni. Temperaturile nocturne sunt, de asemenea, neobişnuit de ridicate, între 20 şi 25 de grade Celsius.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.