Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Un aparat cu 92 de camere video reprezintă viitorul în depistarea cancerului de piele: A fost testat cu succes în SUA

dnd.com.pk
cancer de piele

Un aparat cu 92 de camere video reprezintă viitorul în depistarea cancerului de piele. În doar câteva minute, pacienții predispuși la această afecțiune pot afla dacă se confruntă cu teribila maladie.

În SUA există deja un asemenea aparat, iar pacienții se declară mulțumiți. "Faptul că trebuia să stau dezbrăcată patru ore m-a făcut să nu fiu prea dornică să trec din nou prin această procedură”, a povestit o pacientă care a scăpat acum de procesul de diagnosticare în doar câteva minute.

Cele 92 de camere video filmează toate în același timp, iar cu ajutorul unui software este realizată o imagine 3D a corpului pacientului, în care se pot vedea toate alunițele și leziunile pielii care ridică semne de întrebare .

Dr. dermatolog Allan Halpern a făcut o demonstrație pentru cei de la CBS News. „Ceea ce încercăm să facem este să folosim tehnologiile inteligente în tratamentul clinic, pentru a depista melanomul în cea mai timpurie etapă posibilă”, a povestit medicul, potrivit Digi-world.tv.

Aceste tehnologii inteligente includ printre altele un microscop manual, care are puterea de a analiza în detaliu ce se află sub piele, la nivel celular. De asemenea, Google testează o aplicaţie prin care se poate face un lucru asemănător. Utilizatorul îşi pozează părţile copului care îi trezesc suspiciuni, încarcă fotografiile în aplicaţia respectivă, iar imaginile sunt analizate cu ajutorul inteligenţei artificiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.