Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Un incendiu de pădure a distrus zeci de locuinţe din New Mexico

incendiu pompieri

Un incendiu de pădure, stimulat de vânturi puternice, a distrus zeci de locuinţe în oraşul montan Ruidoso din statul american New Mexico şi a continuat să ardă miercuri în mai multe zone rezidenţiale, au anunţat oficialii locali americani, relatează DPA.

Incendiul a distrus deja peste 150 de clădiri, cele mai multe dintre acestea fiind locuinţe, după ce rafalele de vânt şi condiţiile meteorologice anormal de secetoase au contribuit la direcţionarea flăcărilor spre canioane împădurite, potrivit Agerpres.ro.

"Mai este mult până când flăcările vor fi stinse în acele zone rezidenţiale", a declarat Kerry Gladden, purtătoarea de cuvânt a primăriei din acest oraş turistic cu 8.000 de locuitori. "Sperăm să deversăm cantităţi mari de apă din vehicule aeriene înainte ca vânturile să revină", a adăugat ea.

La fel ca alte state de pe coasta vestică americană, New Mexico se confruntă cu un start prematur al sezonului incendiilor de vegetaţie, în condiţiile în care flăcările se răspândesc cu rapiditate la nivelul ierburilor şi pădurilor locale, afectate de secetă severă şi de secetă extremă.

Cunoscut sub numele de "Focarul McBride", incendiul din Ruidoso este cel mai distructiv eveniment de acest tip înregistrat în New Mexico în ultimul deceniu prin prisma distrugerilor înregistrate la nivelul proprietăţilor imobiliare.

Acest focar a devastat deja 1.672 de hectare până miercuri dimineaţă, cauzând evacuări ale rezidenţilor şi închiderea şcolilor.

Aproximativ 12 incendii de vegetaţie sunt în prezent active în New Mexico şi în vestul statului Texas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.