Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Un incendiu de vegetație din Portugalia învăluie în fum zgârie-norii din capitala Spaniei

nytimes.com
incendiu incendii pompieri

Un incendiu de vegetație din Portugalia învăluie în fum zgârie-norii din capitala Spaniei, Madrid, aflată la 400 de kilometri distanță, potrivit Reuters.

Fumul provenit de la un incendiu uriaș de vegetație din centrul Portugaliei a învăluit marți zgârie-norii cunoscuți sub numele de „Cele patru turnuri" din Madrid, iar locuitorii capitalei spaniole s-au plâns de un miros puternic de arsură.

Incendiul, care a devastat parcul național Serra da Estrela din Portugalia, a început pe 6 august și a fost în mare parte stins duminică, dar s-a reaprins din nou luni, ceea ce a dus la evacuarea mai multor sate. Peste 1.100 de pompieri susținuți de 13 avioane cu apă se luptau cu incendiul, care a ars deja peste 17.000 de hectare.

Comandantul Protecției Civile, Andre Fernandes, a declarat că incendiul are mai multe focare, ceea ce face dificilă intervenția pompierilor, potrivit Mediafax.ro.

Imaginile din satelit NASA Worldview au arătat coloana de fum care se întinde din vestul peninsulei iberice până în jumătatea sa estică și dincolo de Madrid, unde serviciile de urgență au trebuit să le explice locuitorilor îngrijorați că nu există niciun incendiu în apropiere.

În estul Spaniei, însă, sute de pompieri lucrează non-stop pentru a controla două incendii de vegetație în regiunea Valencia. În zona Vall d'Ebo, la sud de Valencia, drumurile au fost închise și aproximativ 2.000 de persoane au fost evacuate începând de duminică, după ce un fulger a aprins incendiul, care a ars de atunci peste 9.500 de hectare.

Incendiile de vegetație au distrus peste 270.000 de hectare în Spania până în prezent, mult peste media anuală de 70.000 de hectare din ultimii 15 ani, potrivit Sistemului european de informații privind incendiile forestiere.

În Portugalia, incendiile de pădure au devastat aproximativ 85.000 de hectare, adică aproape 1% din teritoriul țării, cel mai mare procent din Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.