Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Violenţe între poliţia israeliană şi palestinieni îndoliaţi la Ierusalim, la începutul procesiunii funerare a jurnalistei postului Al-Jazeera

middleeasteye.net
Shireen Abu Akleh

Între poliţia israeliană şi palestinieni îndoliaţi strânşi în jurul sicriului lui Shireen Abu Akleh, fostă reporteră a postului Al-Jazeera, au avut loc ciocniri vineri în debutul procesiunii funerare la Ierusalim, relatează Reuters.

Poliţişti israelieni mascaţi s-au ciocnit cu zeci de palestinieni care fluturau steaguri şi cântau în curtea spitalului Sfântul Iosif din Ierusalimul de Est anexat, potrivit imaginilor televizate, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: ONU, UE şi SUA cer o anchetă independentă în cazul morții jurnalistei de la Al Jazeera, în Cisiordania

Scenele de violenţă au scos în evidenţă furia în creştere după omorârea jurnalistei palestiniano-americane Abu Akleh, al cărei deces riscă să inflameze şi mai mult conflictul deja existent.

Abu Akleh, care acoperea jurnalistic situaţia din teritoriile palestiniene şi Orientul Mijlociu de peste două decenii, a fost împuşcată mortal în cap în timp ce relata miercuri despre un raid israelian în Cisiordania ocupată. Ea purta o vestă antiglonţ pe care scria 'Presă' şi o cască de reporter.

Citește și: Meserie periculoasă - O jurnalistă Al-Jazeera fost ucisă în Cisiordania

Autorităţile palestiniene au descris moartea sa drept un asasinat al forţelor israeliene. Guvernul israelian a indicat iniţial spre un tir palestinian, dar oficiali au spus de asemenea că nu exclud ca jurnalista să fi fost ucisă de un foc israelian.

Vineri, după incidentele de la spital, sicriul a fost aşezat într-un autovehicul care s-a îndreptat spre Basilica Bunei Vestiri din Oraşul Vechi de la Ierusalim, unde ceremonia a continuat în linişte.

Armata israeliană a indicat vineri că ancheta preliminară 'a concluzionat că nu este posibil să se determine fără echivoc sursa tirului care a lovit-o şi ucis-o pe Shireen Abu Akleh'.

Forţele israeliene au reluat vineri raidurile la periferiile oraşului Jenin, unde a fost ucisă Abu Akleh. Potrivit Ministerului Sănătăţii palestinian, cel puţin 13 persoane au fost rănite. Armata a transmis că un poliţist israelian a decedat după ce a fost rănit grav într-o operaţiune 'antiteroristă'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.