Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Vulcanul Semeru din Indonezia a erupt din nou

sputniknews.com
Vulcanul Fuego

Vulcanul Semeru din Indonezia a erupt din nou în cursul zilei de luni, ejectând nori groşi de cenuşă fierbinte, la două zile după ce erupţia sa puternică de sâmbătă a ucis cel puţin 22 de persoane, în timp ce alte câteva zeci sunt date dispărute, informează Reuters.

Semeru, cel mai înalt munte de pe insula Java, a avut o erupţie spectaculoasă sâmbătă, când a aruncat în atmosferă o coloană uriaşă de cenuşă, care a acoperit apoi satele învecinate.

Înregistrările aeriene au arătat acoperişuri de clădiri care ieşeau în relief într-un peisaj vulcanic, în timp ce la sol numeroşi militari, poliţişti şi rezidenţi săpau cu mâinile goale pentru a scoate victimele din stratul gros de cenuşă, potrivit Agerpres.ro.

Bilanţul deceselor a urcat luni la 22, în timp ce alte 27 de persoane sunt date dispărute, a anunţat Agenţia indoneziană pentru gestionarea dezastrelor naturale.

Vulcanul Semeru a erupt din nou luni, a confirmat Centrul indonezian de vulcanologie şi gestionare a dezastrelor geologice pe contul său de Twitter, avertizând totodată în legătură cu o activitate seismică susţinută în acea zonă.

"Semeru este unul dintre cei mai activi vulcani din Indonezia. Înainte şi după erupţia din 4 decembrie, el va continua să fie activ", a declarat Liswanto, directorul Observatorului Vulcanologic Semeru.

Unii dintre rezidenţi s-au întors la locuinţele lor pentru a-şi verifica bunurile şi animalele domestice, însă Liswanto i-a îndemnat să păstreze o distanţă sigură faţă de vulcan.

"Oamenii trebuie să fie vigilenţi, pentru că pericolul potenţial este încă acolo", a adăugat el.

În regiunea Sumberwuluh, echipele de salvare s-au confruntat şi cu vremea nefavorabilă atunci când încercau să scoată victimele din stratul de moloz.

Complicând şi mai mult eforturile logistice şi operaţiunile de salvare, scurgerile de lavă generate de erupţia de sâmbătă au distrus un pod care făcea legătura între două zone din districtul Lumajang cu oraşul Malang.

Cantine publice şi facilităţi sanitare au fost amenajate pentru cele peste 1.700 de persoane care au fost strămutate în urma erupţiei.

Semeru este unul dintre cei peste 100 de vulcani activi din Indonezia, ţară aflată în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune marcată de o activitate seismică ridicată şi situată la confluenţa mai multor plăci tectonice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.