Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Zeci de femei afgane au defilat la Kabul pentru-şi revendica dreptul la educaţie, muncă şi reprezentare politică

theguardian.com
femei kabul afgane

Zeci de femei afgane au defilat joi la Kabul pentru-şi revendica dreptul la educaţie, muncă şi reprezentare politică, în cadrul unei manifestaţii autorizate de talibani, relatează AFP.

"Mâncare, cariere, libertate!", au scandat unele dintre manifestante, în timp ce altele au arborat banderole cerând accesul femeilor la funcţii politice.

Deşi manifestaţiile sunt interzise de noua conducere afgană, aceasta a autorizat organizarea marşului de joi, care s-a desfăşurat pe gerul înţepător instalat după primele căderi de zăpadă.

Unele dintre participante au purtat pancarte cu mesaje reflectând nemulţumirile talibanilor care denunţă blocarea de către comunitatea internaţională a miliarde de dolari sub forma asistenţei şi fondurilor pentru Afganistan, potrivit Agerpres.ro.

După ce au preluat puterea, la jumătatea lui august, talibanii s-au angajat să guverneze mai puţin brutal decât în perioada când au deţinut puterea în anii 1990, însă femeile continuă să fie excluse în cea mai mare parte de la posturile publice şi lipsite de acces la educaţia secundară.

Cu toate că au obţinut dreptul de a demonstra joi, unele dintre participante au declarat că se tem în continuare de noii lideri.

La o intersecţie pe ruta marşului, un grup de combatanţi talibani au ridicat puştile, dar manifestaţia a putut continua.

"Frica persistă, dar nu putem trăi în frică. Trebuie să luptăm împotriva ei", a declarat una dintre manifestante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.