Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Zeci de mii de manifestanţi împotriva schimbărilor climatice au ieşit pe străzile din peste 270 de oraşe din Germania

impakter.com
Fridays for Future

Zeci de mii de manifestanţi împotriva schimbărilor climatice au ieşit vineri pe străzile din peste 270 de oraşe din Germania şi din alte câteva ţări pentru a participa la cel de-al 11-lea protest global organizat la apelul mişcării pentru protecţia mediului "Fridays for Future", relatează dpa.

Circa 20.000 de persoane s-au adunat în Invalidenpark din Berlin, potrivit poliţiei. Mii de persoane au participat, de asemenea, la demonstraţii la Hamburg şi în alte oraşe importante din Germania. Poliţia şi organizatorii au declarat că vor anunţa un număr mai precis de participanţi în cursul după-amiezii de vineri.

Acesta este cel de-al 11-lea apel pentru un protest global lansat de mişcarea pentru protecţia mediului "Fridays for Future" de la crearea sa în 2018, potrivit Agerpres.

Printre revendicările mişcării de tineret se numără extinderea energiilor regenerabile susţinute de un fond special de 100 de miliarde de euro, reducerea datoriilor pentru ţările sărace, precum şi un acces universal permanent la energie la preţuri accesibile.

"Cei care cred că nu există nicio cale de ieşire rămân cu disperarea. Cei care ştiu că există o altă cale pot merge înainte şi acţiona. Avem cunoştinţele necesare, aşa că hai să începem", a declarat la mitingul din Berlin Lisa Neubauer, lidera mişcării din Germania a "Fridays for Future".

Vineri, într-un interviu acordat dpa, Neubauer a afirmat că proteste vor avea loc "din Antarctica până în Alaska şi Angola".

"Mesajul nostru din stradă este clar: ştim că există căi de ieşire din criză durabile, rapide şi bazate pe solidaritate, noi le cerem şi suntem gata să luptăm pentru ele", a adăugat Neubauer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.