Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - 16 morţi și 28 de răniți: Armata rusă a bombardat piața centrală a unui oraș ucrainean în timpul vizitei la Kiev a emisarului SUA

Twitter
bombardament-rachete

Cel puţin 16 persoane, inclusiv un copil, au fost ucise şi numeroase persoane au fost rănite într-un atac rusesc asupra oraşului Kostiantinivka, situat la circa 30 de kilometri de linia frontului, în estul Ucrainei, un atac care are loc în timp ce secretarul de stat american Antony Blinken este la Kiev, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Ministrul de interne Ihor Klimenko a declarat că, pe lângă cei 16 morţi, cel puţin 28 de persoane au fost rănite în atac şi a precizat că acesta a avut loc pe piaţa centrală a oraşului. Pe aplicaţia de mesagerie Telegram, el a postat imagini care arată salvatorii scotocind printre dărâmături şi scoţând cadavre pe care le pun în saci negri.

„Din păcate, numărul morţilor şi al răniţilor ar putea creşte", a adăugat liderul ucrainean Volodimir Zelenski, menţionând că au fost lovite o piaţă, magazine şi o farmacie.

Imagini de pe camerele de supraveghere prezentate de Zelenski arată o explozie puternică, precedată de şuieratul unui obuz.

Localitatea Kostiantînivka se află la circa 30 de kilometri de oraşul Bahmut, cucerit în luna mai de trupele ruse după zece luni de lupte grele, dar unde acum trupele ucrainene sunt în ofensivă şi atacă pe flancuri.

"Acest rău rusesc trebuie să fie învins cât mai curând posibil", a declarat Zelenski.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.