Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO 25 de berze care au ratat zborul spre ţările calde își vor petrece iarna la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice din Crângul Petreşti

captură video
barza berze

Douăzeci şi cinci de berze care au ratat zborul către ţările calde vor petrece iarna în Vrancea, fiind vorba de pui, care nu au avut suficientă forţă ca să-şi urmeze părinţii, dar şi de berze rănite sau chiar rătăcite.

Păsările sunt adăpostite în spaţiile de tratament şi îngrijire de la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice din Crângul Petreşti, administrat de Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice Focşani, conform news.ro.

Pentru ONG nu e deloc simplu să hrănească atâtea berze. Tocmai de aceea, reprezentanţii ACDB fac apel la oameni să se implice în salvarea berzelor.

"Vă este greu să le număraţi? Vi se par multe? Noi ştim bine că sunt peste 25 de berze în spaţiile de tratament şi îngrijire la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice –ACDB din Focşani, pentru că le hrănim zilnic şi asta nu e simplu! Toate aceste berze trebuie adăpostite până în primăvară când se întorc suratele lor din ţările calde şi hrana va fi uşor de găsit în natură", scriu pe pagina de Facebook reprezentanţii Asociaţiei pentru Conservarea Diversităţii Faunei Sălbatice Focşani alături de un clip video cu berzele.

Potrivit organizaţiei, berzele sunt găzduite în spaţii special amenajate, unde primesc hrană, apă şi tratament veterinar la nevoie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.