Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO 32 de ani de la întoarcerea Familiei Regale în România

MAE
Margareta

Se împlinesc 32 de ani de când Familia Regală a revenit în România şi a deschis prima fundaţie din ţară. În toţi aceşti ani, Majestatea Sa Margareta a reuşit să renoveze dispensare, să doteze spitale cu echipamente medicale, să ajute copii nevoiaşi şi bolnavi sau vârstnici. Viaţa a peste 200 de mii de români s-a schimbat datorită fundaţiei pe care unii dintre români au privit-o la început cu scepticism, conform stiri.tvr.ro.

Pe 18 ianuarie 1990, Principesele Margareta şi Sofia au venit în România cu ajutoare. Regelui Mihai i s-a interzis să intre în ţară, dar fiicele sale au vizitat orfelinate, spitale şi aziluri. Le-a întristat sărăcia găsită aici. Au înfiinţat prima fundaţie din România, cu ajutorul căreia au renovat dispensare, au donat tone de medicamente şi echipamente medicale spitalelor, au ajutat copiii bolnavi de SIDA, au dotat şcoli cu materiale didactice.

Sprijiniţi de Fundaţia Regală Margareta mai mulţi locanici au deschis peste 30 de centre pentru copii în ţară. Organizaţia condusă de Majestatea Sa, Margareta, i-a învăţat să atragă fonduri şi voluntari.

În 32 de ani, au fost investiţi 17 milioane de euro din donaţii şi au beneficiat de ei peste 33 de mii de copii, tineri talentaţi şi 190 de mii de seniori. Pandemia nu i-a oprit. S-a înfiinţat Fondul pentru vârstnici: bătrânii primesc pachete cu mâncare, iar copiii, ajutaţi de voluntarii vârstnici, au învăţat să facă meditaţii online.

În 32 de ani, fundaţia a adunat nenumărate premii, dar în 1990, când Majestatea Sa Margareta a deschis-o au existat sceptici care se întrebau dacă nu cumva fundaţia are rolul de a-l aduce înapoi pe tron pe Regele Mihai.

În continuare, Fundaţia Regală are nevoie de sprijin: puteţi deveni donatori, sponsori sau voluntari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.