Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO A apus vremea tăierii panglicilor, e moda artificiilor tricolore: Așa a inaugurat Ludovic Orban șantierul Autostrăzii de Centură a Bucureștiului

orban artificii

Ludovic Orban trece la un nou nivel: nu mai taie panglici la inaugurarea de obiective, ci lansează artificii tricolore! Noua modă a fost văzută la deschiderea lucrărilor de construcţie aferente lotului 2 al Centurii Bucureşti Sud.

La inaugurare au participat premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Alături de ei au fost și responsabilii acestui proiect, care au apăsat pe un buton pentru a declanșa artificiile în culorile naționale.

Citește și: Gabriela Firea, către Orban: ‘Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere’

Este vorba despre lucrările de construcţie aferente lotului 2 al Centurii Bucureşti Sud, km. 69+000 - km 85+300.

Durata execuţiei efective a lucrărilor de construcţie este de 30 de luni, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit Agerpres.

Citește și: Tătaru: ‘Am văzut a doua cocoașă, a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val’

Potrivit CNAIR, antreprenorul acestui obiectiv, în valoare de aproximativ 750,85 milioane de lei (fără TVA), este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret AS.

Lotul 2 de Centură Bucureşti Sud are o lungime de 16,3 km, iar sursa de finanţare este asigurată din POIM 2014 - 2020.

Citește și: Anunț neașteptat! Ce premier va pune PSD după moţiune

Întrebat ”câți kilometri efectivi de autostradă s-au construit în 2020”, premierul Orban a subliniat faptul că este o diferență între tăiatul unei panglici și construcția unei autostrăzi.

”Ăăă... Aici, construcția e una, tăiatul panglicilor este alta. Am să vă dau răspunsul că noi am alocat cei mai mulți ani pentru investiții în infrastructură, din ultimii 10 ani, execuția bugetară pe primele 6 luni. Și asta e o dată certă de la momentul în care pornește un proiect până la momentul în care se taie panglica e un drum relativ lung. Important este ca drumul ăsta să nu fie mai lung decât ce prevăd termenele contractuale și decât prevede planificarea.”, a spus premierul.

Citește și: Ministrul Transporturilor: Vă dăm o veste bună: am semnat astăzi contractul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.