Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | A fost inaugurat oficial Memorialul 'Ivan Patzaichin' - Imagini superbe

Facebook
Memorial Ivan Patzaichin

Memorialul "Ivan Patzaichin", amplasat pe faleza municipiului Tulcea, a fost inaugurat oficial vineri seară, o lucrare la care au contribuit cinci artişti, prieteni ai canoistului român.

"Memorialul reprezintă o lucrare izvorâtă dintr-un efort colaborativ gândit şi realizat de creatori contemporani care îl cunoşteau îndeaproape şi îl apreciau infinit pe Ivan. Acest ansamblu oferă un prilej de amintire a momentelor cheie din viaţa şi cariera lui Ivan Patzaichin, filtrate de sensibilitatea artiştilor. În acelaşi timp, acesta va avea şi un rol utilitar, marcând "poarta de intrare" în Delta Dunării şi reprezentând punctul de pornire pentru turiştii care vizitează Delta cu caiacul sau cu alte bărci cu vâsle", a transmis Consiliul Judeţean Tulcea, conform Agerpres.

Cei cinci artişti, Mircea Cantor, Virgil Scripcariu, Teodor Graur, Dan Vezentan, Gyarfas Olah, urmând viziunea lui Teodor Frolu, au conceput un ansamblu care "reuneşte o diversitate de instanţe prin care marele dispărut rămâne veşnic în memoria colectivă şi în inimile celor care l-au iubit".

"Este, într-adevăr, un moment emoţionant, este o seară specială pentru noi, tulcenii şi nu numai, pentru că ceea ce văd eu în jurul meu este ceea ce îşi dorea Ivan cel mai mult: să ne aibă pe toţi aproape. Toţi cei care suntem aici o facem din dragoste, din respect pentru omul care a fost Ivan Patzaichin. Mă număr printre cei care au beneficiat de ceva timp petrecut împreună cu Ivan, în barcă, dar şi la birou. A fost un om de o calitate morală excepţională, omul care deborda de bunătate şi prietenie, care a făcut eforturi să ne aducă pe toţi împreună, să ne determine să 'construim' împreună. (...) Artiştii care au contribuit la acest complex arhitectonic au fost prieteni apropiaţi ai lui Ivan Patzaichin", a declarat, cu ocazia inaugurării, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, conform unui comunicat de presă transmis AGERPRES.

La evenimentul de vineri seară au mai participat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, Laszlo Borbely, consilier de stat, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, dar şi cei care au contribuit la realizarea ansamblului arhitectonic.

Multiplul campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin a decedat în 2021, la vârsta de 71 de ani.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.