Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | A fost prăpăd: Au murit aproape 200 de persoane, iar cadavrele lor acoperite de noroi sunt așezate unele peste altele

Captura YT
Congo viitura

Cel puţin 176 de persoane au murit în viituri care s-au produs fulgerător într-un teritoriu din estul Republicii Democratice Congo, a declarat vineri un guvernator regional, în timp ce ploile abundente au distrus clădiri şi au forţat lucrătorii umanitari să adune în grămezi cadavrele acoperite de noroi, relatează Reuters.

Precipitaţiile abundente din teritoriul Kalehe din provincia Kivu de Sud au provocat joi revărsarea râurilor, inundând satele Bushushu şi Nyamukubi.

Guvernatorul din Kivu de Sud, Théo Ngwabidje Kasi, a anunţat un bilanţ de 176 de morţi şi a declarat că alte persoane sunt încă dispărute. Un membru al societăţii civile locale, Kasole Martin, a declarat însă că au fost găsite 227 de cadavre.

"Oamenii dorm în aer liber, şcolile şi spitalele au fost măturate de ape", a declarat Martin.

Vineri, supravieţuitori cu aspect jalnic stăteau în faţa unui şopron de lemn în care lucrătorii Crucii Roşii, îmbrăcaţi în halate albastre, au aşezat cadavrele unele peste altele. Mulţi îşi pierduseră hainele şi erau acoperiţi de noroi. Un reporter Reuters a numărat 72 de cadavre.

Acoperişurile de metal ondulat ale caselor aplatizate ieşeau de sub straturile groase de noroi.

Un medic de la spitalul principal din teritoriul Kalehe, Robert Masamba, a declarat că supravieţuitorii răniţi au început să sosească încă de joi seara. "Eu şi echipa mea nu am dormit. Am primit 56 de pacienţi, dintre care 80% au fracturi", a declarat el.

Inundaţiile şi alunecările de teren nu sunt neobişnuite în Kivu de Sud, care are graniţă comună cu Rwanda. Ploile torenţiale au declanşat, de asemenea, inundaţii şi alunecări de teren în Rwanda vecină în această săptămână, provocând moartea a 130 de persoane şi distrugând peste 5.000 de case.

Ultimul incident de o amploare similară în Congo a avut loc în octombrie 2014, când ploile abundente au distrus peste 700 de case. Mai mult de 130 de persoane au fost date dispărute la momentul respectiv, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.