Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| A început evacuarea apei din lacul Tăul Mare, unde s-a constatat o avarie la baraj

pompieri giurgiu

Duminică la prânz a început evacuarea apei din lacul Tăul Mare, după ce sâmbătă seara autoritățile au intrat în alertă din cauza unei avarii la baraj.

Prima pompă de mare capacitate a intrat în funcțiune, duminică la prânz, pentru evacuarea apei din lacul Tăul Mare, conform Mediafax.

Reprezentanții ISU Alba spun că, într-o primă fază, se va realiza o reducere a nivelului apei.

„Parțial în prima fază, scăderea lacului cu 5 m pentru un grad de risc acceptabil în conformitate cu expertiza întocmită de personalul de specialitate. Ulterior vor fi luate măsuri în dinamică”, a transmis ISU Alba.

Motopompele de mare capacitate au fost transportate în zona barajului cu ajutorul utilajelor grele din cauza faptului că drumul este greu practicabil.

În zonă au ajuns șase motopompe de mare capacitate, care pot evacua 10.000 de litri de apă pe minut. Două motopompe sunt de la ISU Alba, iar celelalte patru de la ISU Hunedoara, ISU Mureș, ISU Cluj și ISU Bihor.

Potrivit ISU Alba, autoritățile au fost sesizate în noaptea de sâmbătă spre duminică, prin apel la 112, de primarul comunei Roșia Montană cu privire la o avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare.

Pentru protecția populației aflată în proximitatea barajului, a fost dispusă măsura evacuării preventive a localnicilor din avalul Lacului de acumulare Piscicolă Tăul Mare.

Potrivit ISU Alba, 268 de persoane au fost vizate de evacuare. 70 de localnici au plecat la rude, iar alte 14 au solicitat autorităților evacuarea și cazarea în spațiile puse la dispoziție. Restul au refuzat evacuarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.