Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | A început ședința de Guvern: Ciolacu anunță investiții record în spitale și majorări de salarii

ciolacu guvern bun

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, marți, la începutul ședinței de guvern, că se va adopta o ordonanță de urgență referitoare la investiții de 13 miliarde de lei în infrastructura spitalelor. „Cu acești bani ridicăm noi spitale”, afirmă premierul.

„Cel mai important subiect de astăzi este cel al investițiilor majore din Sănătate. Dimineață, la Guvern, au fost semnate contractele pentru construirea Spitalelor Regionale de Urgență din Cluj și Iași, urmează în scurt timp și cel de la Craiova. Dezbatem acum, în primă lectură, Programul național de investiții în infrastructura spitalelor. Avem alocate peste 13 miliarde de lei, de la buget și din fonduri europene, sumă fără precedent! Cu acești bani ridicăm noi spitale! România a trecut de la proiecte pe hârtie la șantiere pe care deja se lucrează! Vrem să le asigurăm românilor condiții și servicii de nivel european în sănătate, educație și transporturi. Doar așa îi putem aduce acasă și pe românii plecați la muncă în Europa!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Grilele de salarizare

Tot în domeniul sănătății, premierul a anunțat că în ședința de marți se discută grilele de salarizare din domeniul sanitar.

„Tot o investiție importantă în Sănătate este cea în capitalul uman, așa cum am făcut și în Educație. Discutăm astăzi, în primă lectură, grilele de salarizare construite împreună cu sindicatele din domeniul sanitar. Vorbim despre salariile personalului medical, medico-sanitar de specialitate și auxiliar. Plecăm de la un principiu clar, acela de a-i plăti corect pe cei care muncesc aproape non-stop în marile spitale ale țării și țin, practic, în spate întreg sistemul sanitar al României”, a precizat Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.