Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO A murit celebrul magician care oferea un milion de dolari celui care își poate dovedi puterile supranaturale

Romani-Buni.info
magie

James Randi, unul dintre cei mai celebri magicieni din lume, a murit în Statele Unite, la vârsta de 92 de ani. Randi s-a afirmat prin investigarea fenomenelor pretinse a fi paranormale.

Născut în Canada, în 1928, Randi a fost un militant care și-a câștigat simpatia publicului ca fiind unul dintre cei mai mari sceptici și critici în ceea ce privește experimentele de natură paranormală, scrie agerpres.ro.

Citește și: Paul Stănescu: ‘PSD va câștiga alegerile. PNL se prăbușește și vrea cât mai repede alegeri fără să țină absolut de nimic ce înseamnă sănătatea românilor’

Și-a început cariera ca magician, cunoscut sub numele de scenă The Amazing Randi, ca apoi la 60 de ani să se dedice investigării fenomenelor pretinse "supranaturale”.

Cariera sa de magician a avut un avânt uimitor datorită trucurilor pe care le făcea. De-a lungul vremii, Randi a participat la multe momente alături de vedete cunoscute, precum Alice Cooper, în locul căruia a urcat pe scenă, lăsând publicului iluzia că artistul chiar își execută mișcările în fața spectatorilor.

Citește și: Un fost șef al Serviciului de Informații Externe ‘atacă’ alegerile parlamentare! Va candida pe listele partidului lui Victor Ponta

Dar Randi a reamintit întotdeauna publicului că actele sale se bazau pe trucuri și nu pe magie și a desființat întotdeauna persoanele care susțineau că au puteri paranormale, punându-le să-și dovedească așa-zisele capacități supranaturale. Randi a adus în prim plan, de asemenea, și falșii vindecători de credință care pretindeau că primesc mesaje de la Dumnezeu.

Potrivit BBC, Randi a pus bazele unei fundații care-i poartă numele, James Randi Educational Foundation (JREF), care a pus la bătaie o sumă foarte mare de bani, un milon de dolari pentru persoana care poate dovedi în fața sa că deține puteri supranaturale. Niciun candidat nu a reușit să treacă nici măcar peste prima serie de teste.

Citește și: Tăriceanu: ‘Pe 6 decembrie avem șansa să eliberăm patul de la ATI pe care îl ocupă guvernul Orban’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.