Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Activişti pentru climă din gruparea 'Letzte Generation' au blocat circulaţia în Berlin

spiegel.de
protest berlin

Activişti pentru climă din gruparea 'Letzte Generation' au blocat circulaţia în Berlin.

Activişti pentru climă din gruparea "Letzte Generation" ("Ultima Generaţie") au blocat luni circulaţia pe mai multe străzi din Berlin pentru a protesta împotriva politicii climatice a guvernului condus de Olaf Scholz, relatează AFP.

"Noi, Ultima Generaţie, blocăm astăzi Berlinul în 20 de locuri. Oprim oraşul pentru ca guvernul să se mişte", a declarat Raphael Thelen, un activist al mişcării, într-un videoclip postat pe Twitter.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Berlin a afirmat că acţiuni de protest au loc în 33 de locuri din capitala Germaniei, în special pe şoseaua de centură unde activiştii, ca de obicei, s-au lipit de asfalt, informează Agerpres.

Forţele de ordine încercau să îndepărteze manifestanţii, îmbrăcaţi de cele mai multe ori în veste portocalii şi care, în grupuri mici de două sau de trei persoane, stăteau aşezaţi pe drum cu picioarele încrucişate şi cu mâinile goale lipite de asfalt.

"Este relativ simplu să reducă emisiile. Cei mai bogaţi 10% consumă în Germania la fel de multă energie ca 50% din cei mai săraci", a precizat Raphael Thelen.

Preşedinta grupului parlamentar al Verzilor, Britta Hasselmann, şi-a exprimat îndoiala cu privire la utilitatea acţiunilor de blocare a circulaţiei în Berlin. Astfel de acţiuni "nu sunt productive", a declarat ea pentru postul public ARD, pentru a mobiliza societatea în jurul protecţiei mediului.

Gruparea "Ultima Generaţie" a atras atenţia în ultimele luni prin numeroase acţiuni de nesupunere civică, prin blocarea unor drumuri importante sau aruncând diferite substanţe pe tablouri în muzee.

Sute de proceduri judiciare sunt în curs pentru aceste acţiuni considerate tulburări ale ordinii publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.