Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Activiștii ecologişti au stropit cu vopsea fațada Fundaţiei Louis Vuitton

euro.dayfr.com
fundatia louis vuitton

Faţada Fundaţiei Louis Vuitton din Paris a fost stropită cu vopsea luni dimineaţă, a aflat AFP de la organizaţia ecologistă Extinction Rebellion, care a revendicat acţiunea, menită să denunţe în special "optimizarea fiscală" a grupului LVMH.

Într-o înregistrare video postată pe Twitter de jurnalistul Clement Lanot, un grup de activişti este filmat în timp ce pulverizează vopsea de culoare portocalie şi roz pe faţada instituţiei, închisă luni.

Militanţii au stropit cu vopsea geamurile faţadei folosind "extinctoare" şi "bombe de vopsea", fabricate din "baloane mici", a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt al organizaţiei, potrivit Agerpres.

Acţiunea desfăşurată de "circa 30" de activişti, potrivit Extinction Rebellion, a avut loc în jurul orei 09:30 şi a durat "aproximativ zece minute".

Extinction Rebellion intenţionează prin această acţiune să vizeze grupul de lux LVMH, pe care îl acuză de "optimizare fiscală".

"În acest context social actual, în care francezii renunţă la o masă pe zi din cauza inflaţiei, sănătatea marilor grupuri este indecentă", a declarat purtătorul de cuvânt.

"Revendicările salariale şi sociale ale sindicatelor au tot sprijinul nostru", a adăugat el referindu-se la marşul intersindical de 1 Mai care urma să pornească din Place de la Republique la ora 14.00 (12.00 GMT).

Situată în Bois de Boulogne, Fondation Louis Vuitton, unul dintre cele mai frecventate muzee din Paris, găzduieşte în prezent expoziţia "Basquiat x Warhol, a quatre mains".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.