Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Adina Vălean a fost aplaudată la scenă deschisă la audierile din Parlamentul European

Facebook
adina valean

Europarlamentarul PNL Adina Vălean, propusă pentru funcția de comisar european din partea României, este audiată, la ora transmiterii acestei știri, în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului European.

În deschiderea audierii, Vălean și-a prezentat timp de 15 minute prioritățile. Vălean a spus că Uniunea Europeană are nevoie de un transport „sustenabil, echitabil si transparent”, că o prioritate este „pactul ecologic european” care nu poate să fie realizat fără transport „inteligent, ecologic și durabil”.

Adina Vălean a precizat că deși Uniunea Europeană este cel mai sigur loc pentru transport, totuși se înregistrează anual 25.000 de decese în UE din cauza accidentelor rutiere. „Este inacceptabil. Trebuie să reducem la jumătate numărul de decese până în 2030”, a zis Vălean. „O să fac tot ce pot să îi conving pe transportatori să pună siguranța înainte de toate”, a adăugat acesta.

Candidatul României pentru funcția de comisar european pe transporturi a mai spus ca una din „misiunile” sale o să fie „eliminarea vehiculelor invechite”.

După prezentarea priorităților sale, Vălean a fost aplaudată la scenă deschisă.

„Emisiile de dioxid de carbon din sectorul transporturilor trebuie să fie reduse cu 90%. Dacă continuăm cu un scenariu ca până acum, aceste emisii vor fi reduse doar cu 20%”, a mai zis candidatul României.

Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European (Comisia JURI) a dat aviz favorabil, în ședința de marți a forului legislativ, pentru Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi.

Adina Vălean a primit aviz pozitiv și din partea parlamentarilor români, după ce aceasta a fost audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului României.

Votul în PE pentru Executivul UE propus de președintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiunea plenară programată pe 27 noiembrie.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.