Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Adrian Iencsi, noul antrenor al Rapidului: Obiectivul este promovarea, dar nu pot garanta în acest moment

Antrenorul echipei de fotbal Rapid Bucureşti, Adrian Iencsi, a declarat, miercuri, în cadrul conferinţei de presă în care a fost prezentat oficial, că obiectivul formaţiei sale este promovarea în Liga I, dar nu poate garanta realizarea sa în acest moment.

"Mereu am fost acasă, acum sunt şi oficial. Sută la sută aş fi dorit ca Rapid să fie în Liga I şi eu să nu fiu antrenor. Eu întotdeauna mi-am dorit să antrenez la un nivel cât mai înalt, dar mi-aş fi dorit ca Rapid să evolueze cu cele mai bune echipe. E imaginea tuturor, şi a generaţiilor din spate. Negocierile au mers foarte rapid, eu nici nu mă gândeam. Se vehiculau mai multe nume, în aceeaşi zi am decis să devin antrenorul Rapidului. E un obiectiv clar calificarea, dar în acest moment nu pot garanta că echipa va promova în Liga I. Tot ce-mi doresc este să clădesc o echipă cu identitate, să-i facă pe suporteri să îi fie alături necondiţionat. Dacă echipa arată un fotbal bun şi transmite un fotbal bun, de ce să fie supăraţi? Noi suntem într-o reconstrucţie şi vreau să avem un joc bun, constructiv, să punem probleme fiecărei echipe. Eu cred că şi absenţa suporterilor a fost un impediment foarte mare pentru nepromovarea echipei. Lipsa lor a contat foarte mult în acest final de campionat", a declarat Iencsi.

Tehnicianul a afirmat că nu i-a plăcut jocul arătat de Rapid în sezonul trecut, motiv pentru care şi suporterii giuleşteni sunt dezamăgiţi: "Condiţiile cele mai importante au fost legate de condiţiile de lucru, selecţia lotului, comunicarea, asta e tot ceea ce mi-a dorit. Întotdeauna este un risc, întotdeauna îţi asumi ceva. Pentru mine, Rapidul este o provocare, trebuie să o accepţi şi în situaţii mai grele. Dacă nu eram pasionat, poate că nu o acceptam. Ştiu că suporterii aşteaptă rezultate, au fost dezamăgiţi că nu s-a obţinut acum promovarea. Dar ei trebuie să înţeleagă că Rapidul a ieşit la suprafaţă în ultimii ani. Nu e un capăt de ţară că nu s-a reuşit o promovare. Suporterii vor spectacol, vor ocazii ratate, eu sunt sigur că dacă jocul Rapidului ar fi arătat altfel nu ar fi fost dezamăgiţi, eu sunt convins de acest lucru. Mie nu mi-a plăcut. Jocul în toate compartimentele nu a arătat bine, am suferit peste tot. Asta vreau să fac, e un obiectiv al meu, să fac echipa să aibă acel entuziasm de a juca fotbal".

Adrian Iencsi speră să mai poată găsi jucători valoroşi liberi de contract pe care să-i poată aduce la Rapid.

"Toţi suporterii aşteaptă să vadă ce jucători vor veni. În această perioadă e foarte greu să găseşti jucători foarte valoroşi liberi de contract, trebuie să fiu foarte atent. Noi am stat foarte prost la toată linia defensivă, pentru că dădeam ocazia adversarei să tragă la poartă. Eu vreau să reuşesc, indiferent de situaţie. Vreau să imprim echipei un entuziasm, pentru că jucătorii sunt foarte afectaţi. Suferă că au pierdut această şansă. Sunt convins că au dat tot ce au putut. Le-am spus să ţină capul sus, un eşec te face mai puternic. Filosofia mea de lucru e un joc ofensiv. Asta a fost de la bun început. Atât sistemul cât şi jocul este unul ofensiv. Încă nu am decis ce sistem voi juca, voi vedea la lucru jucătorii şi voi decide înainte de primul joc. Eu trebuie să clădesc o echipă care să pună probleme. Nu avem timp", a mai spus antrenorul giuleştean.

Iencsi a precizat că nu a definitivat componenţa staff-ului tehnic cu care va lucra, doar Valentin Negru fiind numit antrenor secund în acest moment.

În vârstă de 45 de ani, Adrian Iencsi a fost ultima dată la Rapid în 2018, când a antrenat timp de şase luni echipa Under-19, cu rezultate foarte bune.

Fostul căpitan al Rapidului a venit în Giuleşti în 1997 şi a jucat până în 2004, cucerind de două ori titlul de campion (1999 şi 2003), de două ori Cupa României (1998 şi 2002) şi de trei ori Supercupa României (1999, 2002, 2003).

Ca antrenor, Iencsi le-a condus pe FC Hunedoara, Turris Turnu Măgurele, Foresta Suceava, Unirea Jucu, Dunărea Călăraşi, Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Cluj şi Rapid U19, iar în sezonul trecut a condus echipa a doua a clubului Universitatea Craiova.

De asemenea, în 2015, a fost secundul lui Ioan Andone la Apollon Limassol, formaţie cu care a evoluat în grupele Europa League.

FC Rapid s-a despărţit în weekend de antrenorul Dan Alexa, după ce a ratat promovarea în Liga I.

Echipa giuleşteană a perfectat miercuri şi primul transfer, aducându-l sub formă de împrumut pe un an pe fundaşul Radu Crişan, de la Astra Giurgiu.

În vârstă de 24 de ani, Crişan este un fundaş central de 1,97 m, fost internaţional Under-19, care în sezonul trecut a evoluat la Dunărea Călăraşi, iar în play-off a evoluat pentru UTA Arad.

Născut la Turda, Crişan a mai evoluat în carieră la Universitatea Cluj, Academica Clinceni, FC Hermannstadt şi Astra Giurgiu, având în palmares o finală a Cupei României, în 2018, când FC Hermannstadt a pierdut meciul cu Universitatea Craiova.

''Mă bucur să vin în familia Rapid, sper să vă fac fericiţi, iar la finalul campionatului să ridicăm trofeul şi să promovăm în Liga I, acolo unde îi este locul echipei'', a spus Radu Crişan pentru site-ul clubului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.