Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Adriana Pistol, despre noul coronavirus: 'Sunt niște ființe mult mai inteligente decât noi. Sunt foarte șmechere'

coronavirus

Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, a declarat, luni, la emisiunea "Marius Tucă Show", că e foarte greu de spus când va lua sfârșit pandemia de coronavirus, anunță MEDIAFAX.

"Vă spun ce gândesc eu despre viruși – sunt niște ființe mult mai inteligente decât noi. Sunt mult mai adaptate la viață, sunt foarte șmechere, inteligente, știu să își modifice genomul astfel încât să supraviețuiască. Gradul lor de inteligență care îi fac să supraviețuiască peste secole, îi fac să se adapteze la diverse organisme, de la păsări, animale, la om. Pe urmă învață să se transmită de la om la om și se adaptează. Sfârșesc din când în când să ne surprindă", a declarat Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, la emisiunea "Marius Tucă Show".

Citește și: RCS&RDS, mesaj pentru toți clienții săi! Recomandarea făcută luni, în plină criză declanșată de coronavirus

Specialistul a precizat că societatea românească va trebui să se obisșnuiască cu acest virus.

"E foarte greu de spus când se va termina. Cred că depinde de fiecare dintre noi, care constituim o verigă din întreaga societate. Acest virus ... va trebui să ne obișnuim cu el. El va intra în circulație. Sigur va găsi o o populație mai pregătită imunologic. Ne vom obișnui cu el, dar într-o populație care a trecut printr-o experiență imunologic. Pe măsură ce crește imunitatea, sigur că nu o să stăm izolați și baricadați la nesfârșit. Noi nici nu am început foarte bine, dar câteva luni bune. Să vedem cum se va simți la temperaturi de 40 de grade. Dar există mari șanse să dureze câteva luni (...)Trebuie să plecăm de la premisa că nu vom putea să stăm cu pieptul înainte în fața virusului și să-l tot oprim. Societatea trebuie să funcționeze, economia trebuie să meargă. Va veni momentul în care va trebui să ne asumăm un număr de caz, la tineri care au forme ușoare. Trebuie să apărăm sănătatea publică, să avem grijă de ai noștri, dar asta nu în detrimentul unei economii care ne va costa pe toți", a completat Adriana Pistol.

Citește și: Ultimă oră! CEC Bank, decizie pentru românii cu credite, pe fondul răspândirii coronavirusului: Se amână cu 30 de zile! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.