Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Aflat în Irak, papa Francisc vorbește despre ceea ce occidentalii tac: 'Barbariile nebuneşti şi inumane' ale Statului Islamic împotriva minorităţii yazidi

Children from minority Yazidi sect, fleeing violence from forces loyal to Islamic State in Sinjar town, make way towards Syrian border, on outskirts of Sinjar mountain

Papa Francisc a denunţat vineri, la Bagdad, "barbariile nebuneşti" ale grupării jihadiste Stat Islamic din 2014 împotriva minorităţii yazidi, din rândul căreia mii de femei au fost reduse la sclavie sexuală, relatează AFP.

"Nu pot să nu-i amintesc pe yazidi, victime inocente ale unor barbarii nebuneşti şi inumane, persecutaţi din cauza apartenenţei lor religioase şi a căror identitate şi chiar supravieţuire au fost ameninţate", a declarat el în cadrul unui discurs către autorităţile irakiene, scrie agerpres.ro.

Citește și: Denise Rifai atrage atenția lui Klaus Iohannis și Guvernului Cîțu: ‘Precedentul ce s-ar crea e cu mult mai periculos chiar și decât bătaia încasată de români pe 10 august’

Duminică, papa va participa la o rugăciune ecumenică la Ur, locul de naştere al profetului Avraam, prezentat de tradiţie drept părintele monoteismului, împreună cu demnitari yazidi, şiiţi, sunniţi şi sabeeni.

Şeful anchetatorilor ONU care investighează posibilitatea tragerii la răspundere pentru "genocid" Karim Khan a declarat vineri că vizita papei dă "un mesaj de uniune, de pace şi de coexistenţă între comunităţi în Irak".

Citește și: Nicușor Dan dezvăluie care este starea relației cu PNL și USR PLUS: ‘În măsura în care îmi vor solicita întâlniri unu la unu vorbesc, pentru că întâlniri periodice avem la două săptămâni cu toți primarii’

"Vizita Sfântului Părinte la Mosul şi la Qaraqosh", oraşe "devastate de crimele SI, va fi un moment profund şi personal pentru creştinii din Irak", a adăugat el. Iar acest lucru va sublinia că "fiecare viaţă contează", a mai spus şeful misiunii, care a început deja examinarea zecilor de gropi comune, în special pentru morţii din comunitatea yazidi din Irak.

"Determinarea noastră comună de a promova justiţia, toleranţa şi reconcilierea este cel mai bun mod de a combate moştenirea SI", a conchis responsabilul citat, prezent la momentul discursului papal către oamenii politici şi diplomaţi la Bagdad.

Citește și: Elena Udrea: ‘Sunt un om liber, am un copil, vreau să îl cresc în libertate. Oamenii care nu cred în Dumnezeu de ce s-ar speria de blesteme?’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.