Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO ALDE și Pro România au bătut palma: Alianța celor două partide a fost depusă la BEC: 'Ambele partide au trecut peste orgolii'

Norica Nicolai, președintele Consiliului Național al ALDE, și Sorin Cîmpeanu, prim-vicepreședintele Pro România, au depus, duminică, la BEC, alianța electorală dintre cele două partide pentru susținerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale din toamnă.

"Astăzi am depus protocolul Alianţei la Biroul Electoral Central. (...) Ambele partide au înţeles foarte clar că este un moment în care politica dacă mai doreşte să fie acceptată şi respectată de cetăţeni, trebuie să se schimbe fundamental. Ambele partide au trecut peste orgolii, ceea ce nu este ușor în politica românească plină de oameni fără principii dar cu foarte multe orgolii la care își anexează interesele lor personale, de grup sau ale partidelor și le promovează ca fiind soluțiile pentru cetățean, pentru o țară. În realitate, politica s-a îndepărtat de oameni, nu-i mai interesează pe politicieni foarte mult ce se întâmplă cu cetățeanul. Și românii și politicienii pun garduri între sediile de partid. Sunt situații când aceste garduri ascund și crime, așa cum s-a întâmplat și la Caracal", a declarat Norica Nicolai, copreședinte al Alianței electorale ALDE-Pro România.

Citește și: Victor Ponta reacționează după teoria lansată de Ion Cristoiu: Nu trădează nimeni

În ceea ce privește susținerea lui Mircea Diaconu la prezidențiale, Nicolai a făcut o paralelă cu nominalizarea lui Donald Trump din partea partidului Republican la alegerile prezidențiale din SUA.

"Există foarte multă neîncredere în politică și atunci trebuie să vină unii din afara partidelor care să spună că această neîncredere trebuie să capete formele unei încrederi în oameni. V-ați imaginat că Partidul Republican, unul dintre cele mai mari din lune, va alege să-l propună pe Trump, un independent? Nu cred că v-ați imaginat. Dacă vrem ca politica să mai aibă o șansă și oamenii politici să mai aibă într-o zi respectul cetățeanului, atunci am ales să facem această alianță care susține un om. Din păcate, ani de zile preşedinţii şi-au servit propriile interese, domnul Iohannis şi alţii, au servit interesele de partid şi de grup. Sunt convinsă că Mircea Diaconu va rămâne, dacă va ajunge preşedintele României, un om căruia să-i pese de toţi pentru că sunt apropiată de Mircea şi îl cunosc. De ani de zile a rămas acelaşi, este un om simplu, umblă ca acum 20 de ani, vorbeşte ca acum 20 de ani, nimic nu s-a schimbat în atitudinea lui. Pentru ambele partide Mircea Diaconu este garanţia că viitorul preşedinte al României va face ce va îi permite Constituţia şi legile de organizare. Nu va mai dori guvernul lui, ci guvernul pe care îl doreşte cetăţenii. Dacă dorim ca această ţară să facă un pas spre normalitate, asta este conduita", a spus aceasta.

Citește și: S-a aflat! Cât este de bogată Simona, soția lui Alexandru Cumpănașu

Sorin Cîmpeanu, copreședinte al alianței, a declarat că la nivelul fiecăruia dintre partide a fost desemnat câte un coordonator de campanie.

"Avem echipe de campanie prin care vom asigura candidatului independent un suport tehnic și logistic inclusiv pentru strângerea de semnături. Am ales această alianţă electorală pentru a susţine un om. Este un candidat independent susţinut tehnic de alianţă. Am ales să avem o campanie prezidenţială în care să ne bazăm pe proiecte, pe idei, pe dialogul cu cetăţenii. Vom promova, de asemenea, bunul simţ, profesionalismul şi modestia. Credem că acest candidat ales de către alianţa electorală se potriveşte foarte bine acestui profil (...) Deci vom promova echilibrul, schimbul de idei şi nicidecum injuriile sau alte lucruri din păcate mult prea dure.", a mai spus acesta.

Citește și: Florin Cîțu: Comuniștii de la PSD au trimis ordin

Nicolai a afirmat că electoratul căruia i se adresează candidatura lui Mircea Diaconu nu ține de stânga sau de dreapta.

"Prea adesea și greșit am făcut distincția dintre electoratul de stânga și de dreapta. Domnul Diaconu se va adresa tuturor românilor. Pentru noi ca alianță nu există stânga și dreapta, nu facem un partizanat ideologic în acest moment", a afirmat aceasta.

Citește și: Viorica Dăncilă a făcut declarații! Cine l-ar putea înlocui pe Tăriceanu la Senat

Președintele Consiliului Național al ALDE a mai afirmat că partidul său nu a mai fost apreciat în coaliția de guvernare cu PSD și astfel a decis să iasă din alianță.

"În coaliția de guvernare ALDE a avut o poziție care n-a fost respectată, care a fost subminată. Politica este infinitul pus la îndemâna cățeilor. Avem și noi demnitatea noastră. Când vezi că ești ignorat permanent, că proiectele tale sunt înlăturate, că nu există încredere atunci pleci. Și în viață și de acasă pleci când cineva nu mai are nevoie de tine și se folosește de tine", a spus Norica Nicolai.

Citește și: Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor a făcut anunțul! Se va înființa în fiecare localitate

În ceea ce privește cooptarea de către Pro România a unor parlamentari PSD pentru susținerea unei eventuale moțiuni de cenzură, Sorin Cîmpeanu a declarat: "Orice parlamentar de bun simț și constructiv este binevenit în Pro România".

Protocolul încheiat între ALDE și Pro România prevede numele colaborării - „Alianța pentru un Om”- și mai multe principii printre care susținerea lui Mircea Diaconu candidat independent la prezidențialele din noiembrie.

Citește și: Victor Ponta reacționează după teoria lansată de Ion Cristoiu: Nu trădează nimeni

Conform protocolului, copreședinții stabilesc împreună și echipa centrală de campanie, cât și atribuțiilor membrilor echipei. Aceștia aprobă și bugetul campaniei electorale, împreună cu prezidențiabilul alianței.

Totodată, Mircea Dobre este desemnat trezorierul alianței, iar bugetul pentru campania electorală se constituie în proporții egale între ALDE și Pro România.

Citește și: S-a aflat! Cât este de bogată Simona, soția lui Alexandru Cumpănașu

Protocolul încheiat de cele două părți precizează că la nivel județean vor fi stabilite grupuri de sprijin pentru candidatul la prezidențiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.