Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Alertă de securitate în faţa Bibliotecii Congresului SUA: Într-o mașină s-ar afla explozibil

cnbc.com
politia sua

UPDATE

Individul care ameninţa că va provoca o explozie în centrul oraşului Washington, în apropierea sediului Congresului SUA, s-a predat, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate americane, citate de CNN.

Conform agenţiei Associated Press şi postului KTIV, individul care a generat alerta de securitate are 49 de ani şi este din statul american Carolina de Nord.

Individul s-a predat după câteva ore de negocieri cu reprezentanţi ai Poliţiei şi a fost reţinut. Nu este clar care a fost motivul pentru care bărbatul a decis să ameninţe că avea o bombă în vehicul, potrivit Mediafax.ro.

Autorităţile din Washington D.C. au verificat o camionetă parcată în faţa Bibliotecii Congresului SUA, existând suspiciuni privind prezenţa unui dispozitiv exploziv. "Agenţii de poliţie au răspuns la cazul unui vehicul suspect staţionat lângă sediul Bibliotecii Congresului. Este vorba de o investigaţie activă privind o ameninţare cu bombă", a comunicat Poliţia Capitoliului.

A fost instituit un perimetru de securitate în zona Capitoliului şi în apropierea Curţii Supreme de Justiţie, iar unele anexe ale sediului Congresului SUA au fost evacuate.

La operaţiune au participat agenţi ai Poliţiei Capitoliului, ofiţeri din cadrul Biroului pentru Alcool, Tutun, Arme de Foc şi Substanţe Explozive, precum şi agenţi ai Biroului Federal de Investigaţii (FBI). Membrii Congresului sunt în vacanţă săptămâna aceasta. Preşedinţia SUA a urmărit cu atenţie situaţia şi a fost informată constant de serviciile de securitate.

***************************************

Autorităţile din Washington D.C. verifică o camionetă parcată în faţa Bibliotecii Congresului SUA, existând suspiciuni privind prezenţa unui dispozitiv exploziv, afirmă surse citate de agenţia Associated Press.

"Agenţii de poliţie au răspuns la cazul unui vehicul suspect staţionat lângă sediul Bibliotecii Congresului. Este vorba de o investigaţie activă privind o ameninţare cu bombă", a comunicat Poliţia Capitoliului.

A fost instituit un perimetru de securitate în zona Capitoliului şi în apropierea Curţii Supreme de Justiţie. Unele anexe ale sediului Congresului SUA au fost evacuate. La operaţiune participă şi agenţi din cadrul Biroului pentru Alcool, Tutun, Arme de Foc şi Substanţe Explozive. Membrii Congresului sunt în vacanţă săptămâna aceasta, informează Mediafax.ro.

Preşedinţia SUA a anunţat că urmăreşte cu atenţia situaţia şi că este informată constant de serviciile de securitate.

Agenţi ai serviciilor de securitate din SUA poartă negocieri cu şoferul vehiculului suspect staţionat în faţa Bibliotecii Congresului SUA, în centrul oraşului Washington, afirmă surse citate de CNN.

Şoferul a avertizat că în vehicul este o bombă, iar autorităţile depun eforturi pentru clarificarea situaţiei şi încetarea alertei de securitate. Vehiculul suspect nu are plăcuţe de înmatriculare.

La locul incidentului au fost detaşaţi lunetişti ai forţelor speciale de poliţie. Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a trimis agenţi la faţa locului pentru a ajuta forţele de poliţie din Washington.

Poliţia Capitoliului a comunicat că în prezent este în curs o investigaţie privind o alertă cu bombă, precizând că va oferi informaţii suplimentare în momentul în care acest lucru va fi posibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.