Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Alexandru Rafila crede că deputații PNL și USR pot fi convinși să voteze moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu

Facebook
camera-deputatilor-plen

Deputatul PSD Alexandru Rafila, a spus, marți, în legătură cu reproșurile pe care i le aduce ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, faptul că la Minister nu a dominat acțiunea, ci mai degrabă inacțiunea și incapacitatea de a gestiona situația coronavirusului. El crede că deputați din coaliția de guvernare ar putea fi convinși să voteze moțiunea de săptămâna viitoare.

Citește și: Rareș Bogdan, către Ludovic Orban și Florin Cîțu: Vreți să ne batem pe un partid de 10-15%?

Întrebat ce îi reproșează ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, Alexandru Rafila a spus că va lăsa „surpriza” pentru miercuri, atunci când va fi depusă în Parlament moțiunea de cenzură simplă.

„Nu cred că este un secret pentru nimeni că la nivelul Ministerului Sănătății nu acțiunea a dominat în această perioadă, ci inacțiunea și incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie. Cu siguranță, această moțiune este un semnal pe care l-au tras fără să discutăm în vreun fel, să coordonăm aceste răspunsuri, și pacienții. Eu înțeleg că o lună și jumătate e un timp scurt, dar nu e chiar așa de scurt încât să nu gestionezi problema majoră de sănătate publică și probleme stringente cum sunt cele legate de accesul pacienților la servicii de sănătate, altele decât cele legate de noul coronavirus. Evident, textul moțiunii vă va fi pus la dispoziție mâine (miercuri – n.r.). Împreună cu colegii mei am încercat să facem o radiografie și, mai mult, să oferim și soluții, pentru că orice critică, dacă nu e însoțită și de soluții, devine un simplu exercițiu. Cred că aceasta ar trebui să fie abordarea nu doar în domeniul sănătății: totdeauna când critici trebuie să vii și cu soluții care pot să ducă la controlul mai bun al unei situații și la îmbunătățirea vieții cetățenilor din România”, a spus Rafila.

Deputatul PSD a precizat că nu se bazează neapărat pe partide pentru a vota moțiunea de cenzură.

"Cred că este o moţiune a bunului simţ şi ea a fost în aşa fel concepută încât să poată să fie sprijinită în mod onest de oricare dintre parlamentarii din Camera Deputaţilor care va vota această moţiune. (...) Nu ştiu dacă vom avea discuţii punctuale (cu parlamentarii PNL - n.r.), eu cred că evidenţa conţinutului acestei moţiuni este suficientă încât să convingă şi parlamentari de la PNL sau poate chiar de la USR să voteze această moţiune. Aţi văzut ce s-a întâmplat în ultimele zile, (...) au apărut în spaţiul public poziţiile Ministerului Sănătăţii şi ale ministrului Sănătăţii, au fost scoase oarecum din contextul în care ne aflăm şi regret, totuşi, noi discutăm de Ministerul Sănătăţii nu discutăm despre ministerul propagandei, încât problemele din sănătate trebuie discutate şi asumate şi rezolvate şi partea de personal branding şi de PR cred că ar trebui să teacă în planul al doilea. Cam asta se întâmplă, problemele din sănătate se acumulează şi campania de PR a Ministerului Sănătăţii se amplifică. Cred că este momentul să fim responsabili, să fim reţinuţi şi să fim sobri", a spus Alexandru Rafila.

Deputaţii PSD urmează să depună miercuri moţiunea simplă pe Sănătate "Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid. Vlad Voiculescu - un pericol pentru sănătatea românilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.