Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Alexandru Rafila: De ce nu introducem medicul de familie în procedura de testare rapidă?

Reprezentantul României la OMS, deputatul PSD Alexandru Rafila, a declarat miercuri că ar trebui regândită modalitatea de testare a populației. Potrivit acestuia, anvergura pandemiei nu este cunoscută pentru că românii își fac acasă teste rapide și rezultatele nu ajung în evidențele oficiale. O soluție ar putea fi, spune Rafila, ca fiecare român care are simptome să se poată testa rapid la medicul de familie.

Citește și: Elena Udrea: Și dacă o omoram pe Kovesi, tot aveam șanse ca DNA să ceară o pedeapsă mai mică

„Prima masura concreta care este extrem de importanta este legata de o campanie de informare pentru toate grupurile sociale. Aceata campanie nu exista. Ne aflam intr-o situatie ciudata, acum lumea vrea sa se vaccinez si nu avem suficiente vaccinuri. O sa vedeti ca peste cateva luni o sa fim in situatia inversa, o sa avem vaccinuri si lumea nu o sa vrea sa se vaccineze.

Regandirea modului de testare. Am vazut ca Ministerul Sanatatii se gandeste la introducerea altor indicatori la pragurile legate de unele activitati pe motiv ca romanii se testeaza acasa si de asta s-a pierdut controlul. Cred ca trebuie regandit modul de testare. De ce nu introducem medicul de familie in procedura de testare cu teste rapide? Este o chestie pe care nu o inteleg profesional. Oricum, fara intensificarea testarii nu o sa poti sa pui in aplicare alta masura, intensificarea controlului epidemiologic mai ales in contextul noii tulpini.

Imi este foarte teama ca in lunile care vor urma si Romania va intra in acelasi trend cu statele europene, cu numar mare de cazuri.

Sunt 11.000 de medici de familie, pot primi teste rapide pentru pacienti simptomatici si pot fi inregistrati in baza de date”, a declarat Alexandru Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.