Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Alexandru Rafila, după consultările organizate de PSD: Pacienţii acuză limitarea accesului în spitale

Facebook
consultari

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat marţi că organizaţiile de pacienţi îşi doresc "acces sigur şi uşor" la servicii de sănătate şi la medicamente.

Citește și: Rareș Bogdan, către Ludovic Orban și Florin Cîțu: Vreți să ne batem pe un partid de 10-15%?

Deputatul Alexandru Rafila, senatorul Leonard Azamfirei, precum şi alţi parlamentari PSD din Comisiile de sănătate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avut marţi o întâlnire cu reprezentanţi ai principalelor organizaţii ale pacienţilor şi ai organizaţiilor sindicale din domeniul sănătăţii.

"A fost o întâlnire în care dorim să stabilim care sunt priorităţile profesioniştilor din sănătate, reprezentanţilor sindicatelor şi în primul rând care sunt nevoile în acest context complicat de sănătate publică ale pacienţilor din România care au un acces îngreunat la servicii de sănătate. (...) În mod evident, organizaţiile de pacienţi îşi doresc un acces sigur şi uşor la servicii de sănătate şi la medicamente. În România, datorită modului în care s-au desfăşurat lucrurile, acest acces a fost limitat. Spitalele COVID au tratat exclusiv acest tip de pacienţi, probabil că e momentul şi pentru România să trecem la schimbarea acestui concept, cum se întâmplă şi în alte ţări din Uniunea Europeană, în care spitalele generale tratează în circuite separate atât pacienţii COVID, cât şi alte categorii de pacienţi", a spus Rafila, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că asociaţiile de pacienţi susţin dezvoltarea unui Pact naţional pentru sănătate.

"Accesul universal la servicii de sănătate este dezideratul pentru care trebuie să lucrăm cu toţii, iar organizaţiile sindicale au subliniat că soluţiile sunt sustenabilitatea sectorului public în spitale, în dezvoltarea serviciilor medicale, fie că discutăm de servicii curative, fie că discutăm de servicii preventive, şi finanţarea corespunzătoare a sistemului de sănătate, încât să nu mai producă discriminări între diferitele categorii de personal care lucrează în sănătate. Noi trebuie să avem o politică de resurse umane pe termen mediu măcar", a menţionat Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.