Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Alexandru Rafila explică de ce s-a decis restricţionarea circulaţiei după ora 22.00: 'Copiii refuză să mai iasă din casă să se joace'

Inquam Photos
Alexandru Rafila

Medicul Alexandru Rafila spune că s-a decis restricţionarea circulaţiei după ora 22.00 pentru scurtarea timpului de interacțiune dintre oameni: „Nu știu dacă o să influențeze foarte mult. Iau măsuri foarte stricte pe care oamenii nu le respectă”.

Alexandru Rafila a declarat, miercuri seara, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, că restricţionarea circulaţiei după ora 22.00 se explică prin dorința de a scurta timpul de interacțiune între oameni, la fel cum Franța a interzis ieșirile după ora 18.00.

Citește și: Medicul Virgil Musta: ‘Există riscul ca tulpina noastră să sufere mutații genetice. Situația nu este foarte bună, trebuie să luăm măsuri rapide’

Pe de altă parte, spune Rafila, autoritățile iau măsuri foarte stricte pe care oamenii nu le mai respectă din cauza oboselii pandemice: Soluția nu e să impui lucruri care sunt și mai greu de respectat”.

În ce privește un așa-zis „bilanț de un an al pandemiei”, Rafila a spus că este cea mai serioasă amenințare la adresa sănătății publice din 1918 încoace, cu mențiunea că acum resursele sunt diferite și au apărut vaccinurile.

Citește și: Judecătorul Adriana Stoicescu: Ne-am lăsat călcați în picioare pentru o brânză topită și o sticlă de cola. Ne-am lăsat jefuiți doar pentru a fura puțin și noi, pe lângă ei

„Din punctul ăsta de vedere – al sistemului de sănătate, al cercetării – cred că a fost o mare provocare. Foarte multe sisteme s-au adaptat și reușesc să funcționeze destul de bine în pandemie, a apărut munca de acasă, care, din punctul de vedere al angajatorului, poate fi convenabilă, eficientă, dar care este la fel ca și învățământul online: rupe elemente importante din viața noastră socială. În educație, copiii care au stat foarte mult timp acasă refuză să iasă acum din case, să se joace. La fel se poate întâmplă cu cadrele didactice. Aceste exemple nu trebuie să ne modifice viața așa de mult. Cred în anii următori va exista o analiză critică și aceste lucruri dezvoltate din timpul pandemiei nu vor continua, nu trebuie exagerat cu activitatea din casă”, a spus Rafila.

În opinia medicului, adaptarea copiilor la acest sistem nu este „o adaptare sănătoasă”, deoarece dezvoltarea fizică și mintală a copiilor este la fel de importantă ca procesul educațional: „Măsurile exagerate afectează direct copilul și duc la o respingere a măsurilor de rutină. Vrem să continuăm pandemia cu măsuri exagerate și oamenii refuză”.

Citește și: Florin Cîțu, despre o eventuală demitere a lui Vlad Voiculescu la cererea lui Klaus Iohannis și a PNL: ‘Evaluarea se face pe baza rezultatelor. Fiecare minister are obiective clare în programul de guvernare’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.