Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Alexandru Rafila îl contrazice pe Adrian Streinu-Cercel, în privința eficienței alcoolului sanitar: 'Spirtul are un efect dezinfectat'

agerpres
Alexandru Rafila

Dr. Alexandru Rafila, președintele Societăţii Române de Microbiologie, spune că spirtul sanitar este dezinfectant și este recomandat pentru a fi folosit pe suprafețe, anunță MEDIAFAX.

După ce Dr. Streinu Cercel, șeful Spitalului „Matei Balș” a declarat că spirtul medicinal nu este bun pentru a fi folosit pe mâini pentru protejarea de noul coronavirus, Alexandru Rafila susține că alcoolul sanitar este dezinfectant și poate fi folosit în special pentru suprafețe.

Citește și: Gabriela Firea ia măsuri urgente: Am fost pentru, din prima zi, și în favoarea unei măsuri care să protejeze populația, deși am fost certată .

„Alcoolul sanitar e dezinfectat. El e folosit pentru dezinfecția unor suprafețe. Nu putem să spunem că nu are niciun efect, pentru că spirtul are un efect dezinfectat. Concentrația optimă e 70%. Utilizarea lui ca antiseptic nu prea mai e recomandată. În primul rând nu are timp de contact pe tegumente. Atunci preferăm să folosim un gel care conține același lucru, alcool etanol în aceeași concentrație, 70%. El pătrunde în profunzime și nu distruge tegumentul.

Atunci se recomandă utilizarea acestor dezinfectanți, tot pe bază de alcool. Iar suprafețele, sigur putem folosi și spirt, se folosesc dezinfectați pe bază de clor. O soluție diluată corespunzător e suficientă pentru inactivarea oricărui microorganism care e patogen, inclusiv pentru curățarea acestui coronavirus”, a explicat Rafila în cadrul emisiunii Marius Tucă Show.

Citește și: Ce rușine! În plină criză pe coronavirus, Guvernul PNL, proiect de ordin pentru uciderea a peste 14.000 de femele și pui de căprioare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.