Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Alexandru Rafila include serviciile religioase la categoria esențiale: 'Libertatea religioasă reprezintă un element de bază'

basilica.ro
sfintire biserica cracaul negru neamt

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, afirmă că accesul la serviciile religioase trebuie să se poată face fără certificat verde, fiind vorba despre servicii esențiale, la fel ca accesul în magazinele alimentare.

„Libertatea religioasă reprezintă un element de bază. Nu putem spune că există acces doar la magazinele de strică necesitate. Noi credem că accesul la serviciile religioase trebuie să țină cont de acest lucru”, a declarat Rafila, după discuțiile cu prezentanții cultelor religioase.

Ministrul Sănătății a mai precizat că scopul discuțiilor cu reprezentanții cultelor nu este doar de a le cere acestora să sprijine campania de vaccinare, ci acela de a promova responsabilitate personală în domeniul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

„Vaccinarea este o parte a soluției. Dacă vom avea alături de noi și cultele religioase, societatea în ansamblul ei, atunci și cealaltă parte, legată de responsabilitatea individuală, cred că poate fi modificată în așa fel încât să limităm transmiterea”, a mai explicat Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.