Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Alfred Simonis, după moartea unui deputat PSD cu COVID-19: Cu spitale pline și secții ATI sufocate, pierzătorii alegerilor se bat pe funcții

simonis

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat miercuri, în contextul morții deputatului Sebastian Radu infectat cu COVID-19, că în ciuda pandemiei care face tot mai multe victime, Klaus Iohannis și PNL sunt preocupați de „jocuri de culise” pentru formarea Guvernului.

Citește și: Rareș Bogdan: 'Vom propune ca PNL să aibă 10-11 miniştri, USR-PLUS 5-6 miniştri, iar UDMR doi miniştri'

„Din păcate, o veste tragică ne-a lovit astăzi pe toți cei din Partidul Social Democrat: colegul nostru, deputatul Radu Sebastian, a pierdut lupta cu acest virus crud și cu această ocazie transmit condoleanțe familiei. Din păcate, vedem în fiecare zi cum sute de români pierd această bătălie. Realitatea crudă arată că spitalele sunt pline, iar ATI-urile sunt sufocate în România, iar în tot acest timp vedem cum Klaus Iohannis și liderii partidelor care au pierdut alegerile sunt preocupați doar de jocuri de culise pentru a confisca voturile românilor. Vedem că, în loc să respecte rezultatul votului, se bat pe ciolan și pe funcții, nu pe soluții pentru a prelua controlul pandemiei și pentru a susține economia. O coaliție de tip CDR nu va rezolva situația de criză, ci o va agrava. Demisia lui Orban de acum câteva zile nu rezolvă nimic. În spatele lui Orban au stat și vor să rămână în continuare, e adevărat, cu ajutorul președintelui, aceiași politruci care au distrus România în acest un an și câteva luni în care au condus-o.

Electoratul a sancționat extrem de clar eșecul guvernării Iohannis-Orban și a indicat o altă cale, o cale a profesioniștilor și a soluțiilor. Românii au ales PSD, iar propunerea de premier în persoana doctorului Alexandru Rafila este de departe cea mai bună pentru situația actuală, iar soluțiile pentru a scoate țara din criză se află în programul de guvernare al PSD, program care poate fi implementat din prima zi de guvernare.

Solicităm imperativ președintelui să lase jocurile de culise care deja au dus România în situația dezastruoasă de astăzi și să respecte voința electoratului, să conștientizeze că este șeful unui stat aflat în criză profundă, că s-a încheiat campania electorală. Solicităm să își reamintească faptul că în spate nu are steagul PNL, ci steagul României, să respecte regulile democrației, iar pentru asta să desemneze un premier din partea PSD. Cu siguranță, doctorul Rafila își va putea construi o majoritate, fiindcă există parlamentari raționali în aproape fiecare partid reprezentat în viitorul Parlament”, a declarat Alfred Simonis.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri că deputatul social-democrat de Buzău Sebastin Radu "a pierdut lupta cu acest virus perfid".

"Am primit în această dimineaţă una dintre cele mai dureroase veşti. Bunul meu prieten şi coleg Sebastian Radu a pierdut lupta cu acest virus perfid. Un prieten adevărat, un om care întotdeauna i-a pus pe ceilalţi pe primul loc, un om care lasă un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să te odihnească, Sebi! Vei rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna! Condoleanţe familiei! Suntem alături de voi", a scris Ciolacu pe Facebook.

Sebastian Radu - deputat PSD de Buzău - a fost membru în Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.