Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Alunecări de teren într-un sat din vestul Indiei: Cel puţin 10 morţi

Twitter
alunecari de teren india

Alunecări de teren într-un sat din vestul India: Cel puţin 10 morţi.

Echipele de salvare din India au înfruntat joi terenul dificil şi condiţiile meteo nefavorabile în căutarea a peste 100 de persoane care ar fi rămas prinse sub dărâmături în urma unei alunecări de teren soldate cu cel puţin 10 morţi într-un sat montan, după ploi masive care au îmbibat cu apă un versant, informează Reuters, conform Agerpres.

Pământul s-a prăbuşit în miez de noapte în cătunul izolat Irshalwadi, din statul indian Maharashtra (vest), la aproximativ 60 km de Mumbai, au declarat oficialii.

Zece cadavre au fost recuperate şi peste 80 de persoane, salvate.

Se estimează că cel puţin 225 de persoane locuiau în cătun, a declarat ministrul şef adjunct al statului, Devendra Fadnavis. Peste 100 dintre acestea ar fi prinse sub moloz.

Echipele de salvare au fost nevoite să mărşăluiască cu echipamentele lor timp de aproape două ore pentru a ajunge la alunecarea de teren, apoi au lucrat în condiţii de ploaie puternică şi ceaţă, ferindu-se de bolovanii mari care se prăbuşeau uneori de pe versant, în căutarea supravieţuitorilor, la aproape 12 ore de la dezastru.

În urmă cu doi ani, o alunecare de teren produsă într-un sat din apropiere a ucis peste 80 de persoane.

Unele zone ale districtului, presărat cu vechi forturi şi cu trasee de drumeţie, au primit până la 400 mm de ploaie în ultimele 24 de ore, potrivit meteorologilor.

Mai multe ploi erau aşteptate joi, dar nu la fel de abundente. O alertă roşie a fost emisă pentru coasta statelor Maharashtra şi Gujarat până în nord, lovit, de asemenea, de ploi în această săptămână.

Ploile au închis şcoli, au inundat drumuri şi au perturbat transportul atât în Maharashtra, cât şi în Gujarat. Viiturile, alunecările de teren şi accidentele provocate de ploile abundente au provocat moartea a peste 100 de persoane în India de la debutul sezonului musonic, la 1 iunie, în special în nordul ţării, potrivit Departamenului Meteorologic din India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.